vrijdag 31 mei 2013

Vierkantjes snijden

Met alleen een foto als voorbeeld is het na elke ronde weer even puzzelen welke kleuren er nu ongeveer aan de beurt zijn.
Alle lapjes schikken (en ondertussen aaien gladstrijken), op kleur leggen, nog een keer kijken...Elke keer ben ik er wel weer eventjes zoet mee. Het is verrassend dat de tinten die de vorige keer bij donkerder lagen, nu wel bij de lichtere kant mogen en andersom. Het is maar net hoe het licht valt.

En dan kan het snijden weer beginnen tot mijn bakje weer vol is. Een strak vol bakje geeft genoeg hexenstof voor de complete rand.


En als ik teveel heb is dat niet erg, want de restjes stop ik in de borderrand.

woensdag 29 mei 2013

Gifkikkergroen

Niet in de quiltwinkel, maar in de plaatselijke founiturenwinkel (ja, ze bestaan nog) zag ik dit klosje garen.


Gifkikkergroen. Of neongroen. Of laserzwaardgroen! De ideale kleur om de StarWarsquilt extra effect mee te geven. Ik ga de uitdaging gewoon met mezelf aan. Met de hand quilten kan ik namelijk niet zo goed. Ik ben nog aan het uitproberen wat nu het handigst en lekkerst voor mezelf werkt.
De eerste steekjes zijn gezet en over het knaleffect ben ik in ieder geval tevreden. Gelijkmatige steekjes komen dan vanzelf wel nietwaar?



dinsdag 28 mei 2013

Vissertjes

De twee vissertjes zijn af.
Ik maak de komende weken niet zoveel steekjes. Met een fulltime baan is het aan het eind van het schooljaar gewoon erg druk.
Nog 6/7 weekjes en dan hoop ik zelf ook aan het water te zitten...


Of we vakantieplannen hebben?
Engeland klimt naar bovenaan het lijstje, maar alleen als de temperatuur ook mee omhoog gaat.
Zo niet,  gaan we naar buienradar staren en daar waar het ongeveer tussen de 25 en 27 graden is gaan we naar toe met de tenten. Warmer hoeft niet. Ik ga namelijk op 'uit' als het warmer wordt dan 30.

Oja, en er moet wel water in de buurt (loopafstand) zijn, en GEEN douches met muntjes. Maken jullie ook al vakantieplannen?

maandag 27 mei 2013

Op naar de volgende ronde

Nog een paar saaie rondjes en dan is er wat afwisseling in het patroon. Het is even doorzetten geweest, maar ook deze ronde zit eraan. Met 240 hexjes erbij staat het totaal nu op 4921.


Ik moet nu op een stoeltje gaan staan om de lap op de foto te krijgen. Van punt tot punt is hij nu 178 cm. En ja, ik zie het ook. De plant op de achtergrond is hoognodig aan vervanging toe. Maar nu het weer op af en toe een zonnetje staat, ga ik nu eerst de voortuin onkruidvrij maken.

zaterdag 25 mei 2013

And so little time...

Er liggen hier in huis op verschillende plekken, verschillende projecten te wachten op een vervolg...
Om te beginnen de 16000hexjesquilt op de bankrand. Nog twee kantjes en er is weer een rondje af.


De bloemetjes die er vervolgens omheen moeten staan geduldig opgeprikt naast de sjoelbak. Die ook al in geen tijden te voorschijn is gehaald...


En aan de muur de Egyptequilt, die nog een echte label moet krijgen voor over een paar maanden


Of onder mijn bed de mand met applicatiewerk, want een zomer is het in het kikkerlandje nog niet:


En dan moet ik de deur van de kast maar even dichthouden. De gedubbelde lensquilt moet nog in de ring en daarnaast de CWDQ-quilt, die ligt te wachten op een achterkantlap.


Zo veel leuke dingen, maar de komende dagen echt geen tijd. Zelfs niet om veel te bloggen.


vrijdag 24 mei 2013

Wachtend op het mooie weer

Ach, het spetterde toch weer op weg naar mijn werk. Het is niet ver fietsen, maar nat ben je wel als je aankomt. Zomer, zomer, waar blijf je toch?
Veel steekjes worden er op dit moment niet gezet en er komt een druk (dans)weekend aan. Onze oudste zoon danst mee in een theatervoorstelling en dochterlief heeft haar jaarlijkse balletuitvoering. Dit keer in witte tutu.

In witte armpjes had ik deze keer geen zin. En hoewel (of misschien wel omdat) we hier thuis allemaal kleuren van 'lijkwit' naar 'levend wit' (met vaak een rode gloed...au) gaf ik het meisje met hengel een bruin gekleurd armpje.
De golfjes bij de hengel moeten nog. Maar ik kon even geen blauw draad vinden.


En of er iets mis is met de camera of dat de foto op een blauwe ondergrond is gemaakt? De kleuren zijn niet echt super deze keer...

donderdag 23 mei 2013

Deze is het.

Ik heb niet veel om te laten zien op het moment. Dan maar een foto van de quilt die ik heb ingestuurd voor de ATT van september. Ik realiseer me dat ik daar alleen nog maar kleine stukjes van heb laten zien: Haggadah; een vertelling.


Ik krijg de foto niet zo heel erg scherp. Hij is helemaal met de hand gemaakt met strookjes, hexagonnetjes en clamshells. De (half)edelstenen zijn er gewoon opgeplakt met hobbylijm. Daar had ik even geen andere oplossing voor.





woensdag 22 mei 2013

't Was gewoon te koud!

K(r)amperen met Pinksteren....brrrrr....het was gewoon te koud. De jongeren hebben wel in een doos geslapen en hebben een mooi bedrag bijelkaar gesponsord gekregen, maar bibberdebibber, ik kreeg het echt niet warm.
Van speldenprikken kwam het dan ook niet veel. Een paar bloempjes zijn er tussen het warmblijven en het smokkelspel en vossenjacht nog wel gemaakt.


Maar ik was zoveel meer van plan. Lekker in het zonnetje een extra rand maken aan de 16000, of een meiske in badpak van de mysteryquilt erbij priegelen, of een paar stukjes sterrenoorlog doorpitten, want de ideeen voor een bijpassende kussensloop werden tussen het kampvuur en levend stratego ook nog aangedragen.

En ik wilde nog een label maken voor de stenenquilt. Want ook ik kreeg bericht dat ik mag hangen op de ATT in Alkmaar. (En dat vind ik spannend!)
Er waren nog zoveel wensen, maar ik heb zeker nog een paar dagen nodig om bij te warmen. En natuurlijk ook nog de onvermijdelijke berg was-, slaap- en tentspullen die niet vanzelf weer terug op de plank kruipen! Gelukkig hoef ik dat laatste niet allemaal alleen te doen.

vrijdag 17 mei 2013

Nieuw projectje

Even een tussendoorprojectje uit noodzaak geboren.


Even letterlijk dekens stikken.We gaan nl komend weekend k(r)amperen. En omdat ik 's nachts altijd ruzie heb met de slaapzak, het koud heb en me eerst helemaal in een fleecedeken wikkel en het dan weer veel te benauwd heb...enfin, mijn DH had het sublieme idee om de fleescedekens dubbel te vouwen en aan de onderkant dicht te stikken. Fleeceslaapzak in echte slaapzak, voetjes warm en toch de ruimte!

We gaan het de komende dagen uitproberen. Geen blogjes dus dit pinksterweekend. Ik ben óf diep in mijn slaapzak aan het bibberen óf in het zonnetje aan het hexen op een camping bij het Henschotermeer vlakbij Zeist / Woudenberg.

Onze oudste zoon gaat samen met een aantal jongeren de uitdaging aan van Tear: Nacht zonder dak-extreme. Drie dagen in een doos slapen. Tja, je vader zal maar jongerenwerker zijn. Die slaapt dus ook in een doos.
Nee, ik ben er alleen om te supporteren. En zal ook de tent gebruiken als designwall. Deze foto is van de vakantie van vorig jaar:



donderdag 16 mei 2013

En snel door naar de afwerking

Met op het verlanglijstje paarse en blauwe laserzwaardstof ben ik op de fiets naar de quiltwinkel gegaan. Het blauw is niet helemaal gelukt. In de film is dat toch meer kobaltblauw. Ik had wel voor een gewoon katoentje kunnen gaan, maar de batikstoffen hebben dat flammende. En wat past batik mooi bij de Japanse tinten!
Alle bruin / grijs/ zwarte restjes zijn opgesneden en de achterlap zat snel in elkaar.


Nog even een foto met de voorkant ernaast:


En omdat ik helemaal in de mood ben, ook maar gelijk op de grond vastgetaped en gedubbeld.
Zoonlief wilde graag wol. Dit heb ik nog nooit gebruikt, maar "men" zegt dat het heerlijk quilt strakjes. Wat ik eerder gebruikte? Oude dekens (ook wel wol, maar een stuk dikker) of een fleecedeken (lekker goedkoop).
Voor het vastzetten van de tussenlagen lees ik vele verschillende manieren. Voorlopig houd ik het nog even bij de combinatie van speldjes en rijgen. Zoonlief vindt het maar niets: nu komen er allemaal gaatjes in zijn mooie deken!


En wat ben ik nu vergeten....quiltgaren! Dat geeft me nog even bedenktijd met welke kleur ik het ga doen. Ik neig naar zwart.

woensdag 15 mei 2013

Op naar de zomer

Met alle regen en wind van de afgelopen dagen verlang je alleen maar meer naar de zomer. Helemaal als je bezig bent met het derde deel van de mysteryquilt van Reiko Kato.


Het strand.... En omdat onzekere ikke ook nog steeds de quiltmania erbij koop voor de nummertjes, was ik er al achter dat de maten niet overeen kwamen.
Op de site van Quiltmania staan nu de juiste afmetingen. Op naar de twee vissertjes en de spelende zandkikkertjes.

Het blijft een heerlijk werkje voor tussendoor....nu nog het echte zonnetje en de zandkorrels tussen je voeten voelen.

dinsdag 14 mei 2013

De finale

A aan I en B aan IIa....
Het is een hele puzzel geweest, maar alle stroken kloppen. Het in elkaar zetten van de lensquilt kan beginnen.

Maar ook al kloppen de stroken en lijkt het nu een abc-tje, het is wel de bedoeling dat je eerst a aan b doet en geen acb-tje ervan maakt. Voor een aanatal van de bloglezers is het een grote vriend, maar ik blijf toch een haat-liefde verhouding hebben met het gele tornmesje.
Geduldig hangen de twee stukken aan de kast te wachten tot het middenstuk wel klopt.


Maar na even priegelen en DH lief aankijken kan de top geshowd worden.


De lichte puntjes komen op de foto niet zo goed tot hun recht
Maar de top is nu toch echt af!

maandag 13 mei 2013

Siggy

Het heeft een tijdje stil gelegen, maar deze week kreeg ik een mailtje van Els of ik een siggy wilde ruilen.
Natuurlijk wil ik dat. Els borduurde een theepotje in het midden.
Eerlijk gezegd moest ik wel even de atlas induiken om te zien waar Nieuwe Tonge ligt.


Alle siggys worden nog in een doos bewaard. Ik heb wel al een idee in mijn hoofd voor een nieuwe siggyquilt, maar aan meer dan drie projecten tegelijk werken moest ik maar niet doen.

Het plan is nu: - afmaken lensquilt / - verder met de hexagonnen / - appliceren van de mystery quilt.
Daarna staat er op het lijstje: UFO CWDQ (achterkant stof kopen en eindelijk dubbelen)

En nieuwe projecten:.....Oeps die lijst is zo lang....Die lijst typ ik niet eens. Elke keer zie je weer nieuwe en mooie projecten. (Om maar te zwijgen van de boekenlijst met mooie platen!)

zondag 12 mei 2013

Bollenvelden

Met op de radio dat er files staan richting de bollenvelden in en om Lisse, ga ik rustig verder met mijn eigen bloemenveldje. Het worden keurige rijtjes van 5 of 7 bloemetjes. Opgeprikt om een templexplaat staan liggen hangen ze te wachten tot ze aan de grote lap mogen. Zover is het nog lang niet. Eerst nog twee rijen bruin, dan een rijtje roze en dan pas komen de bloemtjes. Nog even geduld...

zaterdag 11 mei 2013

Stroken snijden

Even de tijd genomen voor een klusje waar ik mijn hoofd bij moet houden. Ik heb immers al te vaak mis gesneden...
Eerst heb ik alles nog even nagerekend en gemeten. Maar nu ligt alles klaar voor het laatste stuk: de afwerking van de lensquilt.


Gisteren kwam zoonlief ook voor een achterkantidee. Want de laserzwaarden uit de StarWars-films zijn er niet alleen in groen en rood. Of ik dan in de achterkant paars en blauw wil verwerken.
Eerst de voorkant af. Al is het wel handig een stok achter de deur in huis te hebben. Een UFO zal dit project niet snel worden.

vrijdag 10 mei 2013

In spin de bocht gaat in

En uit spuit... het laatste meisje van dit blok is af!


En net zoals het eerste blok een kleine toevoeging kreeg, heb ik bij het laatste meisje een strik op de hoed toegevoegd.
Een aantal lapjes van dit blok zijn nog helemaal ongebruikt. Je hebt echt maar hele kleine stukjes nodig. Ik ben beniewd wat de kinders in de volgende blokken gaan doen.

donderdag 9 mei 2013

Een knutselochtend

Doe je mee met de creatieve ochtend van de kerk?
-Oh leuk, een bee. Wanneer?
Een wat??
- Nou ehhh...laat maar zitten, ik kom.

En zo werd een spontaan idee om iets gezelligs met elkaar te doen snel in aktie.
Iedereen nam zijn eigen crea-spulletjes mee.

 


Poppen maken, mozaiek, kaarten maken, tekenen, cupcakes, muziek en airbrush. Door bij iedereen te kijken en samen te kletsen zitten nu wel rechter en linkerbeen omgedraaid, maar dat mocht de pret niet drukken.

's Avonds heb ik het mannetje afgemaakt. Nog één te gaan.


woensdag 8 mei 2013

Zoveel mooie dingen

Nog even nagenieten van een paar daagjes Frankrijk...


Mijn Frans is niet zo heel erg goed, maar quiltpatronen zijn internationaal. En één ding hebben ze allemaal gelijk: er staan weer veel te leuke projecten in. Snel de laatse bloemetjes erop gelegd. Eerst bestaande projecten afmaken. De lensquilt roept, en de mysteriequilt loopt ook achter op schema.
Nou ja, als ik een schema zou hebben, want dat blijft het leuke van deze hobby: geen tijdsdruk!
Helaas had ik voor Veldhoven geen puf. Genoeg gereisd de afgelopen dagen. We wachten gewoon de volgende keer af.

Enne...Monica schrijft me dat hun huisje vlak in de buurt staat van de plek, waar ik was de afgelopen week. Ik hoef geen reclame te maken, maar de combi quilten en mooi uiticht is echt een aanrader!

dinsdag 7 mei 2013

Veerle

Ook dit meisje krijgt een naam. Bij het afhechten van het jurkje kreeg het de naam Veerle.


Veerle is een gezellige meid. Een beetje apart, maar touwtje springen lukt haar goed. Het duurde even voor ze het onder de knie had, maar nu kan ze net als de anderen meedoen. Ook Veerle heeft haar plek op onze school. In haar dossier staat de afkorting ADD, en met de combinatie dyslexie is het een uitdaging voor de leerkracht.
Een combinatie die veel voorkomt, maar niet altijd bekend is op de gewone basisschool. En omdat Veerle nu eenmaal niet zo op de voorgrond treedt, is ze pas laat naar onze school verwezen. Jammer, want nu moeten we alle zeilen bijzetten om de opgelopen leerachterstanden in te halen. Een megaprestatie: vooruit gaan in je ontwikkeling én gaten vullen. Nog een jaar en dan mag Veerle naar het VO. Een gewone voortgezet onderwijs school. Maar daar denkt Veerle nog even niet aan.
De meivakantie duurt immers twee weken...

Misschien komt er nog wel een vriendje bij deze week. Of twee. Want deel drie van deze mysteriequilt is deze maand weer te bestellen.


maandag 6 mei 2013

Weer thuis

We zijn weer thuis. On derweg zijn we heel eventjes verkeerd gereden richting Brussel, maar met behulp van het ouderwetse kaartleeswerk kostte dit uiteindelijk slechts 5 minuutjes omrijden.
Stukje tolweg, stukje N-weg en door de afwisseling vlogen de uren eigenlijk om. Het scheelt ook dat de pubers achterin zich prima vermaakten en nu groot genoeg zijn om drinken en lekkers door te geven aan elkaar.

In de auto heb ik nog een klein beetje kunnen hexen, maar ook veel geslapen. Ik hoef maar asfalt te zien of ik val al in slaap. De 93 bloemtjes zijn in ieder geval afgekomen. Ik kan nu de roze tussenstukjes maken.


Drie omhoog voor de ene rij en een strikje van vijf hexjes voor de andere rij.

zondag 5 mei 2013

Bijna naar huis

We gaan bijna naar huis.
Nog even afscheid nemen tussen de bedrijven door, want onverwacht zijn er in het voorseizoen toch nog reserveringen voor het restaurant.
Best wel bijzonder en gedurfd om een Indonesisch restaurant te beginnen in Frankrijk.

 
Elke keer als we komen is het oude schoolgebouw weer een beetje verder omgetoverd tot iets nieuws.
Het oude klaslokaal is nu lekker warm gestookt door de houtkachel.



En voor het terras hebben we vorige zomer emmers en kruiwagens grind verplaatst. Het is echt een lekker plekje om uit de wind te zitten.


Zucht.. Schijnt de zon eindelijk lekker, moeten we 10 uur in de auto...

zaterdag 4 mei 2013

Eventjes internet

Tussen de regenbuien en af en toe een lekker zonnetje lukt het om ook eventjes het internet te pakken te krijgen.
Het zuiden van de Morvan heeft volgens google het uitzicht van een patchworkdeken. Allemaal kleine veldjes. Dit is het uitzicht vanuit onze gîte.


We logeren in les Baudins. Een ienieminieplaatsje naast het dorpje Luzy. Wat weer een kwartiertje van Autun verwijderd ligt. Eventjes lekker niets doen, bijkletsen met onze vrienden die daar wonen en genieten van het goede van het leven.


Af en toe kijken we op of er nog koetjes voorbij komen. De brocantemarkt van 1 mei is helaas verregend. We hebben alleen wat zelfgemaakte noga gekocht.


Nog een dagje en dan stappen we weer in de auto.