maandag 30 december 2013

Over borduren

Afgelopen zaterdag deed mijn hoofd weer een beetje normaal en bonkte niet meer zo erg. Ook was het mooi weer, dus ben ik op de fiets naar de plaatselijke founiturenwinkel gereden. Met behulp van de DMC-kaart heb ik de volgende kleuren gekozen voor mijn randje-per-week-project.
Het is een kiezelgrijs (644), blauw (3768), groen (520) en grijs (844) geworden.


Het rood ga ik gebruiken voor een tekst in het midden. 'Waarom is deze avond anders dan alle andere?". De zin die met pasen gezegd wordt door de jongste zoon aan de sedertafel.
Het werkstuk wordt strakjes een tafelloper. De woordjes zijn via http://www.stitchpoint.com/ned/tool/alfa/_alfabet_generator.php uitgeprint.
Ik heb nog nooit eerder op linnen geborduurt en ben na wat getel en gereken een klein stukje vast begonnen:


4 Januari wordt het eerste randje gepubliceerd. Ik ben benieuwd.

zaterdag 28 december 2013

Het gaat niet lukken

Het gaat niet lukken om de mysterie BOM van Reiko Kato af te krijgen voor het nieuwe jaar.
Ik wil weer veel te veel dingen tegelijk doen en dan komt af en toe een geweldige hoofdpijn me vergezellen en die gaat niet samen met het quilt en patchwerk.
Deze vakantie moet ik maar eens een afspraak maken met de opticien of het misschien aan de glazen van mijn bril ligt.
Ik kan wel het beginnetje van het laatste blok laten zien. Het eerste spelende kind in de sneeuw is een feit.

En dan is die flow er toch weer even en lukt het ook om de sneeuwpop vast te zetten.


Wordt vervolgd in het nieuwe jaar...

donderdag 26 december 2013

Kerstruil 2013


Eindelijk mag ik de pakjes van de kerstruil openmaken! Ritsel, ritsel, scheur, scheur, och en aaaahhhh...
Dit is echt leuk. De voorpret, (het wachten is wat minder) en nu de ontknoping:


Oh nee, hier zit niemand op te wachten. Voor wie geen idee heeft waar dit heen gaat: Ik kreeg een mooi pakket met 5 kadootjes. Een pakje voor de K, voor de E, R, S en T.


Okee, de K is van Kerst-schud-bol

Voor de E koos Annie een engel en de R staat voor rood. Dat is een mooi lapje met lintjes voor het volgende zussenproject!





De S is echt Schitterend. Een speldenkussen. Volgens puberzoon een donut, maar ik ben hier heel erg blij mee!

En om de verrassing al te sluiten een Tafelloper. Die ligt al enkele dagen in de huiskamer te pronken.


Nog even een overzichtje van al het moois bij elkaar en dat ga ik kijken bij de andere bloggers. Het is elke keer weer leuk om te zien wat iedereen ervan heeft gemaakt.



Zelf stuurde ik er een naar Jannie, maar die heeft geen blog. Ik hoop dat de pakjes goed zijn aangekomen daar.

woensdag 25 december 2013

nog één nachtje slapen.

Nog één nachtje wachten en dan mag ik laten zien wat er in het mooie rode pak zit.


Ik zou liegen als ik zei niet alvast een klein beetje gegluurd te hebben, want deze pakjes liggen/lagen zo verleidelijk te wachten...


De kaart heb ik wel meteen gelezen. Lieve Annie, dank je wel voor de fijne kadoos! En natuurlijk ook niet te vergeten Katrien, die dit feestje weer heeft georganiseerd. Super.

maandag 23 december 2013

Over borduren

Door het FB kreeg ik het virus te pakken en ben ik overstag gegaan om mee te doen met het project van Annelies en Simone: Een randje per week te borduren.


Nog niet eerder heb ik geborduurd op linnen en welke kleuren ik ga gebruiken weet ik ook nog niet. Langzaam is er wel een ideetje aan het groeien voor een tafelloper voor de seideravond. (Paastafelkleed)
Samen met mijn mams gaan we dit voor mij monsterproject aan. Elke week 105 kruisjes zetten en dat twee meter lang.

En dat terwijl het andere borduurwerk nog niet af is. De letters van het octablom-alfabet liggen ook geduldig te wachten. De C is nu af.


zaterdag 21 december 2013

Feestdagen en vakantie

De afgelopen dagen waren vol winkelplezier. De oudste puber verkeerd de komende dagen op diverse festiviteiten waar een heus pak gedragen dient te worden. Een jasje had hij vorig jaar al gekregen, maar nu was hij toch echt oud genoeg om ook een pijpassende broek pantalon met leren schoenen te dragen. Met een echte stropdas en pochet is het nu een knappe kerel. (Vindt zijn mams)
De middelste zoon wilde ook wel een jasje, maar geen kerstjas. Het jasje moet ook naar school gedragen kunnen worden. Maar met een zwart overhemd (noem het vooral geen blouse) is ook hij op zijn paas kerstbest.
Tja en dan kunnen de dames niet achterblijven. Samen met dochterlief zijn we op schoenen en jurkenjacht gegaan en zijn wonderwel geslaagd. Sas in een jurk. Dat komt niet vaak voor hoor.
Foto's willen de kids niet op het internet. Vandaag daarom een foto van ons kerstgroepje op tafel. Ik maakte het alweer bijna 30 jaar geleden.


Een vilten familie. Met de moeder vooral NIET in het blauw. (Dat is een lang verhaal, dat misschien later wel eens verteld gaat worden.) Een ander ding wat ik persé bij het stalletje wilde is het zwarte schaap. Dat hoort er juist in deze dagen bij. Schapen maken bleek niet echt mijn ding. De witte (en één donkerbruine) gedrochten zijn dus schapen...


Fijne dagen allemaal toegewenst!

donderdag 19 december 2013

En nu is het klosje op...

Was vorige week de stof op, is nu weer een klosje aan het einde van zijn draad gekomen! Gelukkig heb ik deze wel op voorraad en hoef ik niet op de fiets.


Als ik de losse sliertjes er nog even aan vast maak, zal ik de foto laten zien met het resultaat tot nu toe.  Rechtsonder ligt de lap niet plat, want de puber (niet in beeld) had grote prioriteiten op de WII en kon echt niet een cm of vijf naar voren schuiven, want hij zat in een belangrijke missie....grrrr....



Maar de lap mag er zijn. Links moet nog een extra creme randje en dan loopt het project weer synchroon. De stand staat nu op 8350 hexagonnetjes van 1/2 inch. Het blijft een mooi project!

zondag 15 december 2013

Stof is op

Letterlijk en figuurlijk was vorige wee de stof op. Geen stof voor een verhaaltje, want het handwerken ligt door al het andere werk even stil en toen ik de grote lap met hexagonnetjes weer tevoorschijn haalde was ook het licht/creme bruin op.
Alle planken, en dozen gevuld met verschillende kleuren en tinten, maar geen creme/bruin meer!
Maar niet getreurd, op wonesdagmiddag een lekkere fietstocht gemaakt en de voorraad weer aangevuld:

Vijf vette kwartiertjes en drie kleine rolletjes uit de kleine prijsjesmand. Dit keer iet om te aaien, maar om direct het mes in te zetten.

En als je dan op de terugweg 'spontaan'langs de Xenos fietst en naar binnen wipt of er nog iets leuks te koop is,  (Domme zet, want ik weet altijd wel iets te vinden wat 'leuk' is in deze winkel) wordt de portemonne toch wel wat leger:


Drie lieve lapjes, bijbehorende lintjes, houten klos met lief lint, doosje knoopjes en glimmende spelden. Ik voel me net een ekster, maar kon er toch echt niet van afblijven!

woensdag 4 december 2013

kerstruil en een nieuw beginnetje

Was is het toch leuk thuiskomen en een pakje op tafel te zien staan. Het papier loog er niet om: rood en glimmend. Dat moet het pakje van de kerstruil zijn. De mijne is ook onderweg. Leuk om aan mee te doen!

Maar voorlopig moet het pakje nog even dicht blijven. Vandaar maar verder gegaan met deel 6 van de mysteriequilt van Reiko Kato. De twee achtergrond lapjes zitten aanelkaar en ook de tekening is overgenomen. Het eerste vrouwtje is klaar om erop gezet te worden. Het wordt een poppetje gemaakt van de restjes.

Er bleef telkens genoeg over. De ongebruikte lapjes ga ik verwerken in de achtergrond. En dat zijn er na 6 pakketten best veel.


De laatste finish-kit ga ik dan ook niet bestellen. Het wordt een beetje van mij en een beetje van Reiko strakjes.

zondag 1 december 2013

Eindelijk weer een projectje af.

Het vijfde deel van de mysteriequilt van Reiko Kato heeft langer geduurd dan gedacht. In plaats van een poppetje per dag, werd het een poppetje per week en soms wel twee weken.
Volgende week mag ik eindelijk het pakje nummer 6 openmaken.


Met de 16.000-quilt vorder ik rijtje voor rijtje. Voor elk rijtje wordt er weer een rijtje stoffen op kleur gelegd en verlegd en herlegd. En steeds meer lapjes worden gewoon weg opgesneden. De hoekjes krijgen zo steeds meer vulling. (Ik heb nog even te gaan hoor, nog zeker 20 rijtjes, voordat het helemaal opgevuld is.)


En dat andere project? De kerstruil gaat deze week op de bus. Spannend!