zaterdag 30 augustus 2014

Mexicaan op de fiets - F13

Ja, ik weet het. De tour de France is natuurlijk best te vertalen, maar met al mijn fantasie haal ik het niet uit dit blokje. Ik vind het meer op een waggelkuiken lijken, dan een aantal fietsers.


En als ik dan al mijn fantasie met een fiets o.i.d  moet gebruiken doet het me nog het meest denken aan de droedels waar mijn zus en ik als kind dol op waren:


De grootste lol hadden we om de flauwste tekeningen. (Dit is de variant op de Mexicaan op een fiets. Het is een Mexicaan op de fiets die zijn hand uitsteekt!) 
Ja ik weet het, heel flauw. Ik ga maar weer verder met de stofjes.

donderdag 28 augustus 2014

Een ander randje af

Het was even doorbijten, en ja...soms ben ik de kartonnetjes en de gaten in mijn vingers meer dan zat, maar het resultaat is wel om even van te genieten.
Terwijl ik dit typ, ligt de grote lap naast me en na elke zin moet ik toch even verliefd kijken...


De eerste rand is nu helemaal af. Het hexagonnenavontuur begon in 2012 bij het zien van de foto in het boek: de geschiedenis van de Nederlandse quilt van An Moonen. Bladzijde 189 werd wel heel vaak opgezocht. Wat vind ik dit een mooi exemplaar!
Nu zijn we een paar jaar ( en vele geregen, geplakte, geknipte kartonnetjes ) verder. Hoeveel? Eh...11634 om precies te zijn.
Het einde is nog niet in zicht, ik zou namelijk nog niet weten hoe ik dit gevaarte van ruim 2, 5 kilo ga doorpitten.

Nouja, nu eerst de stofjes maar even gelijkmatig verdelen over de te maken driehoeken. Ik rol de lap weer even op. Er moeten vierkantjes gesneden worden...

dinsdag 26 augustus 2014

Dubbelfun

Als een bezig bijtje ben ik de afgelopen weken weer heerlijk bezig geweest met het lapjesfeest. (Nou ja dikke vette hommel klinkt niet zo leuk, maar ze zoemden wel heerlijk in de tuin, terwijl ik bezig was.)


Buiten dikke honingpret, binnen dubbelfeest. Deze keer heb ik gekozen voor Hobbs.


En omdat de tafel te klein is heb ik er een combitechniek van gemaakt. Een beetje spelden, een beetje rijgen.


Een feest om na al die tijd weer de blokjes te zien. En wat een fouten zitten erin! De quilt is helemaal op de naaimachine gemaakt, zonder cursus of voorkennis of iets. En een feestje om de quilt te maken. Elke twee maanden nieuwe stofjes met kleurencombinaties, die ik zelf nooit gekozen zou hebben. Soms met een mopperlied, daar zal ik niet omheen draaien. Want oh, wat zijn puntjes moeilijk, of het verschil te leren tussen cm en inch, of het raadsel van toch net te kleine blokken, terwijl je toch echt goed gemeten had...


Als stille volger op diverse blogs heb ik heel veel geleerd tijdens en na het maken van deze blokken. Nu de nieuwe uitdaging om bijvoorbeeld ronde vormen te quilten (pitten). Want rechte lijnen lukken me nu aardig, een ronde vorm heb ik nog niet eerder gedaan.

zondag 24 augustus 2014

Gelukt

Het is me eindelijk weer eens gelukt om zonder foutjes een randje te borduren!


Het was geen ingewikkeld randje deze keer na het grote borduurwerk was ik dan ook vlot klaar. Ik ga geen inhaalslag maken, gewoon twee randjes per keer is me genoeg.
Anders dan mijn mams, die is van plan om er nog eentje te maken in kerstkleuren groen-rood. Ik zal haar vragen om wat foto's.

vrijdag 22 augustus 2014

Gewonnen!

In de laatste weken van de vakantie viel mijn oog op de blog van Jaqueline Frances. Naast een hele stapel met hexagonnen om van te dromen, nodigde ze je ook uit om mee te doen met een give-away: Een waardebon te besteden bij de FatQuarterShop. (Ook een site die staat bij mijn favorieten)

En laat ik nu een paar dagen later lezen dat Saskia S. gewonnen heeft. Nu denk ik niet dat er veel Saskia's in Amerika wonen en na het openen van mijn mail vond ik daar een code om wat moois uit te zoeken op die veel te leuke snoepwinkel-site.

Deze week mocht ik in plaats van mijn beeldscherm, de lapjes echt aaien:


Frances, van Quilt, sew Happy! nogmaals hartelijk bedankt. De lapjes zullen hun plaatsje gaan vinden in het DearJane project.



woensdag 20 augustus 2014

Een UFO van de plank

Nu de Reiko-quilt uit de ring is, heb ik mezelf toegestaan om gehoor te geven aan het geroep in de kast.
Eindelijk mag de CivilWarDiaryQuilt uitgevouwen worden.


Samen met manlief heb ik de achtergrondstof uitgezocht. Na verschillende balen met elkaar vergeleken te hebben zijn het de bruine bloemtakken geworden "Gabrielle" van Mary Koval


maandag 18 augustus 2014

Passend onderwijs is begonnen met een AFFO.

Het is me gelukt om de Reiko quilt voor het begin van het nieuwe schooljaar af te krijgen. Een mysterieBOM van de Quiltmania vorig jaar. De stofjes kreeg ik vanuit de winkel uit Zutphen.

Per 1 augustus is op alle scholen 'passend onderwijs' een begrip. Voor de SBOscholen waarvoor ik werk een uitdaging. We weten nog steeds niet precies hoe alle gaat lopen. Geldstromen hebben een andere richting gekregen en de visie waar welk kind het beste onderwijs kan krijgen verschilt nog al eens.

Het afgelopen jaar heb ik met veel plezier gewerkt aan de Reiko Kato mysteriequilt. Allemaal spelende kinderen. Ik hoop van harte dat ze weer allemaal de komende dagen en weken blij naar hun eigen school kunnen gaan. Dichtbij huis, met een juf of meester die verder kijkt dan een spelend tafereeltje.


De quilt is opgedragen aan Bram, Thomas en Susan. Kinderen om van te genieten.

zaterdag 16 augustus 2014

Wederom een familiefeestje - I1

Na de reünie van blokje C12 is het tijd voor een trouwfeest. De jongens hier zitten nog steeds te hopen dat mijn jongste broertje nog eens op de knieën gaat. Voorlopig moeten we het maar doen met dit blokje.



De trouwdag van Ralph en Nelda heet het blokje in het boek. Ieder in hun eigen hoekje, maar wie weet worden de nu nog lege frisgroene vierkanten snel gevuld met vele gelukkige dagen samen.

Dat doet me denken aan onze eigen trouwdag...vandaag heb ik samen met mijn DH 242 maanden verkering! Het gras is misschien niet meer zo heel erg groen, maar fijn is het nog wel steeds met zijn tweetjes eh..vijfjes (plus steeds vaker vaste mee-eters).

donderdag 14 augustus 2014

De laatste steekjes

Met het tekenen van deze strepen is een begin gemaakt van het laatste blokje van de Reiko Kato quilt.


Het is nog steeds mijn voornemen om hem voor het begin van het nieuwe schooljaar af te hebben. Ik ben dan wel weer aan het werk, maar de kinderen hebben nog een weekje.


Eventjes een sprintje en dan een biasbandje er tegenaan. Dat is met algemene stemmen hier het favoriete randje aan een quilt. Dat knuffelt zo lekker volgens dochterlief. Voor mijzelf is het satijnband favoriet, want daar heb ik dan weer mijn knuffelherinneringen aan.

Volgende week ga ik ook passen of het kleedje past in mijn nieuwe kamer op het werk. Zo niet, ga ik mijn mams heel erg blij maken. Ik geloof dat ze al ruimte heeft gemaakt!

dinsdag 12 augustus 2014

Borduurwerk van deze weken

Het randje van deze keer was een hele dikke. Een compleet borduurwerk kan ik wel zeggen.


Omdat hij ongeveer om de helft komt, vind ik het toch wel passen. Eventjes heb ik nog getwijfeld of ik de tweede kleur erbij zou doen, want zo met alleen blauw, vond ik hem eigenlijk ook best fraai.


Ik heb een beetje met het patroon geschoven, zodat er in ieder geval boven en beneden een hele bloem op past. (Tja en weer niet geheel foutloos, deze keer. Ik blijf het knap vinden van al die meisjes van lang gelee)

zondag 3 augustus 2014

Spelen op het schoolplein

Nu de vakantie zo'n beetje op elk schoolplein in Nederland en omstreken in volle gang is, zet ik de laatste steekjes aan dit blokje met spelende kinderen.


Nog één winterblokje en dan kan ik de quilt afwerken en weer verder met de andere projecten. Tenminste als ik niet-strijkbare vlieseline kan vinden.

Het fourniturenwinkeltje in Hoofddorp...nee, helaas. Markt in centrum...ook niet. Markt in Haarlem...geen geluk. Jan Sikkes die-toch-alles-wel-heeft.....had het ook niet. Quiltwinkel Lisse....met vakantie. Quiltwinkel in Brugge....gesloten. Quiltwinkel Amsterdam te combineren met het Rijksmuseum dan?....niet op een maandag!

We gaan er een paar dagen tussenuit met de tent. Na de vakantie ga ik weer nieuwe pogingen wagen, tenzij ik in Duitsland.......

vrijdag 1 augustus 2014

Min 20 ?

Na het maken van de Dear Jane vlaggetjes, is het ook weer hexavlaggentijd. Een donkere en lichte zijn snel gemaakt:


Maar bij het aanzetten klopt er iets niet. De donkere wil niet passen?!? Kijken, tellen, nog een keer meten...wat is er verkeerd gegaan?

Mmmmm, ik zie het al: de lichte driehoek van de vorige keer speelt vals! De onderste heeft geen 10, maar 9 hexagonnen! Sterker nog, ik heb deze fout nu twee keer gemaakt!


Dat betekent uithalen en 20 hexjes erbij maken. Gelukkig is het nu wel goed. De foto is zonder flits 's avonds gemaakt, dus de grote lap ligt er een beetje dof bij, de eerste rand is nu bijna af.