woensdag 19 juni 2013

Het valt toch wel mee.....eigenlijk.

De berg waaraan je tegenop kijkt lijkt altijd weer hoger en groter dan de berg die achter je ligt. Zo gaat het tenminste vaak bij mij. Ik ben kampioen beren op de weg zien en kan soms echt niet meer door de bomen  het bos zien.
Zo ook met het quilten van de StarWarsdeken. Dat is toch wel andere koek dan de sampler-quilt van de beginnerscursus. Tenminste dat dacht ik. Natuurlijk zijn de stukken met meerdere lagen stof en naden een beetje stug, maar als het echt maar drie lagen zijn gaat het als een speer!


Omdat ik met zwart in de naden stik, (nou ja probeer...) is het quiltwerk in de buitenste rand van de bol niet zo goed te zien. Dat is ook het lastige stuk. De binnenste blokken gaan een stuk gemakkelijker. Ik ben ook blij dat ik voor wol als tussenvulling heb gekozen. Wat werkt dat lekker soepel.
Ik doe een blok per keer om mijn vingers te sparen. Elke keer een klein stukje, zo tussen alle drukke regeldagen door. Jaarbestelling, inrichting nieuw lokaal, opzet Taalklas Passend Onderwijs...het schooljaar is gelukkig bijna om.

6 opmerkingen:

 1. De quilt wordt prachtig, steeds een klein stukje werkt ook goed, ik ben benieuwd hoe hij is als hij klaar is!
  Groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou het komt helemaal goed, en dat-door-de-bomen-het-bos-niet-meer-zien-gevoel? daar hebben we geloof ik allemaal op z'n tijd wel last van.
  sterkte nog
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn vader zei ook altijd tegen mij. Men lijd het meest van het lijden wat met vreest. (weet niet of alle ij's de juiste ij's zijn). Iets wat precies op mij slaat.
  En achteraf denk je moest ik me daar zo druk om maken.
  Je quilt word helemaal super.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met kleine stukjes kom je er ook. Hij wordt steeds mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hihihi, je bent al net zo'n doemdenker al mij bij het zien van een nog ongequilde quilt...gelukkig zijn er momenten dat we toch echt afmaken. Ik zal in het najaar eens beginnen met al die bijna af toppies. Greetz

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat gaat dat mooi worden joh! Leuk dat je de logcabin met quiltsteken in de rand herhaalt. Sterkte met de laatste loodjes, we kunnen nu echt aftellen....nog 2 weken en 2 dagen....

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een berichtje. Volgers en reacties zijn de pareltjes bij het bloggen. Ivm de vele spamberichten even geen anonieme reacties meer.