zaterdag 19 oktober 2013

Het begin van een quiltweek

Met een hele vrije week in het vooruitzicht zonder plichtplegingen ben ik vanmorgen met DD naar Veldhoven gereisd. Naar de OEQC-tentoonstelling was ik nog nooit eerder geweest.

Op verzoek van dochterlief zijn we gestart bij de winkeltjes. Ze had gehoopt dat er ook een viltwinkeltje zou zijn, maar daarvoor moeten we een andere keer naar de creadagen in Zwolle of Rijswijk ofzo.
Zelf heeft ze een lapje gekocht en een bloemenmaker. Ik vond dat ik meer nodig had...


Ik ben vooral benieuwd of 'tante Becky' Tante Sas gaat helpen bij het quilten. En hoewel ik geen idee heb wat ik ga doen met een kerstfamilie in knoopvorm, waren ze te leuk om te laten liggen!Drie uur openbaar vervoer heen en terug is best lang. Vijftien slangetjes zijn er in de trein gefrunnikt. En omdat we via Schiphol gingen hadden we ook leuke internationale gesprekken. Een mevrouw uit Cuba wilde weten of ik mijn quilt ook verkocht en of ik in Eindhoven een workshop wilde geven, want ze vond mijn werk zo mooi. Een supercompliment. Toch heb ik haar aangeraden ook naar Veldhoven te gaan. Daar was nog veel meer moois te zien. (Maar ook veel lelijks volgens mijn dochter).
De antieke van het Quiltersgilde was mijn topper. En een ander hoogtepunt/overwinning: De ontmoeting met medebloggers!  Jacqueline kon ik vinden met behulp van de telefoon. Anderen omdat ze een winkeltje bevolkten of naast een mooie quilt zaten. Maar daar stonden dan weer zoveel mensen omheen, dat ik daar deze keer geen praatje mee heb gemaakt.

15 opmerkingen:

 1. Wat een schattig kerstgroepje in knoopvorm. Weet je nog waar je dat gekocht hebt.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, je bent geweest!!! Jammer genoeg lukt het mij niet, wie weet een andere keer. "tante Becky"helpt mij wel vaak, vooral als mij vinger zo zeer doet van het vele quilten ;-) Prachtig Kerst-knoop- groepje!!! En je hexagonnetjes zien er zo lieflijk uit!!!

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk was het om je te ontmoeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo te lezen een heerlijke dag en wat een leuke aankopen! Leuk die leuke gesprekken tijdens het reizen met openbaar vervoer. Een quiltwerkje is een prima begin voor een leuk gesprek!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer, ik heb je niet herkend ik was er gisteren en vandaag!

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig zo een dag naar de tentoonstelling, een fijne Herfst vakantie
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk die kerstknoopjes!
  Zo heb je een mini mini kerststal.
  Misschien leuk voor je dochter om hier naar te gaan:
  http://www.handwerkenquiltdagen.nl/index/17/deelnemers.html
  Het is in Arnhem, en je kunt daar de lijst met deelnemers zien.
  Misschien hebben ze daar wel vilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik denk dat ik je dochter ga gelijk geven :) De artistieke machine quilts krijgen jaar na jaar de overhand en ik houd heel erg van klassieke, handgemaakte quilts. ik blijf elk jaar meer en meer op mijn honger zitten en vind de inkom niet echt goedkoop. De stalletjes zijn altijd wel leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik denk dat je dochter ook wel wat vilterigs zal kunnen vinden op de Kreadoe in Utrecht. Van 30 oktober tot en met 3 november.
  (Tussen haakjes, ik ben er op 2 november.)
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jouw treinreis was nog langer dan die van mij. Wel gezellig dat je dochter mee ging.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gezellig he, zo samen met je dochter: ik weet er alles van!
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik denk dat je tante Becky het heerlijk vindt om je te helpen. Dat doet ze mij al jaren en we hebben er samen nog steeds plezier in!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik was zaterdag ook in Veldhoven. Mijn favoriet: "the black dog" van Solvi Krokeide uit Finland. Een "tante Becky" is echt handig. Je moet jezelf wel de tijd gunnen om er aan te wennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jammer dat ik jou ook niet herkend heb!
  Volgende x maar een beetje concreter afspreken? Komt vast nog wel een keer!

  Groet,
  Annemieke

  Ps: voor een goede/leuke/ mooie/betrouwbare viltwebwinkel kun je terecht bij atelier poppejans. Of ken je die al? Groet,
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een berichtje. Volgers en reacties zijn de pareltjes bij het bloggen. Ivm de vele spamberichten even geen anonieme reacties meer.