woensdag 1 oktober 2014

Jolanda's Cakejes - G13 en Kippenspoor - J7

Bij muffins moet ik meteen denken aan de cakejes die zuslief altijd bakte. Terwijl mijn cupcakes op de een of andere manier lege bakjes bleven, kreeg zij er altijd een mooie kop op.


Met dit blokje zijn verschillende technieken langs gekomen. Scheurvlies, appliceren met de hand, naaimachine...het zijn de ingredienten van dit blokje.

Dat smaakte naar meer, vandaar dat er een blokje achteraan komt.: J7. Op de foto iets schever dan in werkelijkheid. Die puntjes hadden beter gekund, Dat zie ik zelfs met mijn kippe-ogen.


Ik hoop niet dat er nog meer van die nine-patch blokjes komen. Ik vind ze stom en heb er geen lol in om ze te maken. En wie tante Sas dan een beetje kent: dan ga ik afraffelen. Tssss.....

4 opmerkingen:

 1. Mooi blokje is het geworden. Ja er zitten leuke en minder leuke blokjes in deze quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ninepatch zijn toch van die lekker makkelijke blokjes. Maar misschien vind je ze saai. Maar jammer om er geen aandacht aan te besteden, want je wilt toch dat het straks een mooi geheel wordt.
  Zo af en toe een minder leuk blokje... ach dat heb je bij elke quilt wel.
  Nu maar weer een hele leuke uitzoeken om te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, die ninepatch was heel veel aan- en afhechten herinner ik me maar ze zijn wel errug leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ondanks het gepriegel zijn je blokjes weer goed gelukt. Volgens mij maakte ik deze mini ninepatch met strookjes op de naaimachine, daarna snijden en tot ninepatches maken. Je bent er nog niet van af hoor, van die mini blokjes, er zitten er best veel in in onze mooie Jane! Veel plezier ermee. Elk blokje een nieuwe uitdaging.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een berichtje. Volgers en reacties zijn de pareltjes bij het bloggen. Ivm de vele spamberichten even geen anonieme reacties meer.