donderdag 12 februari 2015

Siggy-time

Vorige maand kreeg ik een siggy van Mirjam. Het siggy-project staat op een laag pitje, maar het blijft leuk om eraan mee te doen.


Het verwerken van de geruilde siggy's is een tussendoorproject, waarin ik aan het experimenteren ben met een Quilt-as-you-go-variant. Dit gaat deels met de machine (voorkant) en deels met de hand (achterkant).
De vorige keer ben ik blijven steken bij deze rand. Er moesten eerst nog twee siggy's een extra randje krijgen.

Gelukkig ben ik nu in het bezit van een originele DJ-lineaal en dat snijdt een stuk gemakkelijker dan mijn zelfgemaakte plastic malletje. Al snel zitten de twee aan de strook en is er weer een stukje lap af. Alle 2009-2010-2011 siggy's, die ik nog over had van de vorige siggy-quilt hebben nu een plekje gekregen.


Nee, de siggy van Mirjam zit er nog niet tussen. Die mag ligt te wachten bij het nog-te-doen-stapeltje.

4 opmerkingen:

 1. Ha Saskia. Wat leuk om mijn Siggy op jouw blog te zien. En ik zie dat jij om de Siggy's eerst nog zelf blokjes zet. Wordt mooi ook weer hoor! Ik ben nog lang niet zover. Ben pas begonnen met ruilen, maar het is wel erg leuk om te doen. Ik heb er nu "al" 19! Ha,ha! Duurt dus nog wel even voor ik zover ben als jij. Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er weer erg leuk uit.
  De volgende siggyquilt gaat ook weer op de QAYG manier maar geheel met de machine.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die quilt-as-you-go lijkt me heel handig voor de siggy's. Dat zie je duidelijk ook bij Marga P.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Moest tot mijn lichte schaamte eerst even googlen naar siggy. Dacht aan sigaretjes en dat kan niet goed zijn leek me... Wat een leuk idee! En het ziet er zó leuk uit ook!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een berichtje. Volgers en reacties zijn de pareltjes bij het bloggen. Ivm de vele spamberichten even geen anonieme reacties meer.