zaterdag 3 september 2016

Quilten op de rol


Terug van weggeweest....

In de vakantie was het weer eens tijd om het handquilten op te pakken. De grote rol is weer in het rek geklemd en ik geniet weer van de ongewone kleurencombinaties.


Drie blokjes zijn af. De blauw/oranje met rechte strepen:


Een eikenblaadje op dit molentje:
(Voor het eerst een patroontje gedaan)


Rechttoe rechtaan, vlakverdeling in de naad:


En als laatste dit superscheve blokje getracht rechter te krijgen. Het hobbelt en bobbelt aan alle kanten. Wist ik veel, jaren terug alweer, dat het echt uitmaakt welk naaimachine voetje je gebruikt bij een inch of cm patroon. Of aftekenen op de achterkant van de stof???


Het is een quilt vol leermomenten geweest. Daarom mogen alle foute blokken er gewoon in blijven zitten!

6 opmerkingen:

 1. Wat is deze leuk, en inderdaad maakt het de quilt heel persoonlijk als je de onregelmatigheden (zijn geen foutjes hoor) gewoon laat zitten. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tuurlijk laat je ze erin zitten, met quilten krijg je ze prima onder controle, toch? Een ander ziet het niet, jij weet wat je ervan geleerd hebt en al die blokken met elkaar vormen een prachtig werkstuk! Geniet ervan...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk Saskia, zulke quilts hebben wij toch allemaal! Wordt mooi!!!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Saskia! Ik dacht juist deze week: ik ga Saskia eens mailen om te vragen hoe het is. Maar je bent er weer en met mooie blokken. Ook weer druk met je werk, denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie quilt Saskia, en vooral omdat je de vooruitgang in werken bij jezelf ziet, dat geeft karakter aan de quilt, en inderdaad zulke quilts hebben we allemaal. Groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tuurlijk alle blokken horen erin, hij wordt hartstikke mooi, veel quilt plezier.

  Fijne zondag Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een berichtje. Volgers en reacties zijn de pareltjes bij het bloggen. Ivm de vele spamberichten even geen anonieme reacties meer.