zaterdag 5 september 2015

En nog meer steekjes..

Het gevoel van de eindspurt die gemaakt werd bij de laatste hexagonnen is weer helemaal terug. En nog steeds maak ik elk steekje met plezier. Met het thuisfront is afgesproken dat ook al mag ik (nou ja, de lap) hangen in Maastricht, het nog steeds geen aangenomen werk is. Lukt het niet om de lap helemaal doorgestikt te krijgen trek ik me terug uit de tentoonstelling.


Voorlopig zit ik ruim op schema. De harten in de hoeken zijn af en ook het middenstuk vordert gestaag. Af en toe hang ik ondersteboven om de onderkant te inspecteren.


Zit alles nog recht? Geen vervelende bobbels? Even een stukje verder uitrollen en het volgende stukje mag weer.


Lijn na lijn komt tevoorschijn. Het is een simpel patroon, net als het origineel en pas prima bij de voorkant. Het voor en achterkant zijn in evenwicht. Een ingewikkelder quiltpatroon zou de eenvoud van de voorkant teniet doen, denk ik.


En elk hexje komt nogmaals voorbij. En met (bijna) elk hexje weet ik weet waar het lapje vandaan komt. Restjes, gekocht, geruild en gekregen. Elk steekje is genieten op dit moment.

6 opmerkingen:

 1. Geweldig wat een project. Ik hoop dat het je lukt hem op tijd af te krijgen. Hjj is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes met het doorquilten, zal voor je duimen dat de quilt op tijd af is,en niet stressen. Fijn weekend Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd dat je mag hangen op de quilttentoonstelling in Maastricht, dat is een hele eer en je hebt dan ook wel iets heel bijzonders gemaakt. Ik wens je veel succes met deze race tegen de klok en duim dat je het gaat halen zonder gehaast of gefrustreerd te raken. Geniet van je steekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig wat een doorzetting en geduld heb jij!
  Je proeft de liefde voor je werk zoals je er over schrijft.
  groetjes 10eke

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een berichtje. Volgers en reacties zijn de pareltjes bij het bloggen. Ivm de vele spamberichten even geen anonieme reacties meer.