woensdag 11 januari 2017

Over windmolens en scheve schaatsen

Al mijmerend vliegt mijn naald door het stof. Het is het allereerste molentje dat ik maakt en wat was ik trots dat er in elk molentje wel twee puntjes precies goed zaten.


Ik ben weer verder met het doorpitten van de civil war quilt. Dit blokje was ook een van de eerste patroontjes van de handquiltcursus voor beginners bij de Sampler jaren geleden. Toen lukt het al veel beter om puntjes goed te krijgen. Maar ja, dat was met de hand en deze quilt is met de machine geroetjst.
Totaal geen verstand van quilten had ik nog. Deze quilt is daarom een groot leerproces geweest. Het doorpitten gaat met het blokje beter. Voor dit blokje is een simpele rechte lijn gebruikt.
Terwijl buurmeisje zich aan het voorbereiden is op een nieuw schaatsseizoen op hoog niveau, trek ik mijn baantjes door het stof. Lekker warm met een dikke trui.

5 opmerkingen:

 1. Heerlijk ontspannend om kleine steekjes te maken en zien wat je allemaal hebt geleerd tijdens het maken van je quilt...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd leuk om weer terug te gaan naar de tijd dat de blokjes gemaakt werden tijdens het quilten. Succes en veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd leuk om weer terug te gaan naar de tijd dat de blokjes gemaakt werden tijdens het quilten. Succes en veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben groot fan van molentjes! Ze zien er prachtig uit, mooie quilt-steekjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik houd wel van het trekken van dit soort baantjes. Naar die andere kijk ik liever!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een berichtje. Volgers en reacties zijn de pareltjes bij het bloggen. Ivm de vele spamberichten even geen anonieme reacties meer.