donderdag 1 augustus 2013

Bijna thuis

Wachtend in de auto op de boot terug naar huis worden er nog een paar steekjes gezet. De laatste Engelse steekjes van drie warme weken Londen en omgeving.
We mogen een boot eerder, of eigenlijk toch niet. Het is een andere terugreis dan gepland.


Op de heenweg is er iets misgegaan met het invoeren van de jongste zoon bij de Franse douane. De scanner deed het niet, dus moest alles met de hand ingetypt worden. ID-nummer, naam, geboortedatum en een vinkje. En met dat vinkje is het misgegaan. Met geboortejaar 1999 ben je nog geen volwassene, maar dat bleek wel aangevinkt te zijn.

Bij het inchecken van de terugreis, bleken we een illegaal kind mee te hebben en dan raken alle computersystemen van slag.  De beambte, zijn supervisor, de hoge chef en een extra douanebeambte vonden het allemaal erg vervelend, maar ondertussen was de vroege boot en de daarop volgende boot wel vol!

DH vroeg toen of we dan misschien ipv Calais, de boor naar Duinkerken mochten? En daar was nog plek. Iedereen blij, want deze boot gaat een uur eerder dan de geplande overtocht naar Calais. Okee, de boot doet er ook langer over, maar dan hoeven we minder te rijden door Frankrijk en kan ik nog wat extra steekjes zetten.

Dag Engeland! Misschien tot ziens!

8 opmerkingen:

 1. Wat een toestand....!
  Welkom thuis! Leuke foto van je naaiwerkje in de auto... ;)
  Groetjes, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gedoe, hopelijk is jullie vakantie verder wel fijn geweest! En die steekjes in de auto....heel herkenbaar!
  Groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En nu maar zorgen dat de reis verder goed verloopt.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He gelukkig, het kind kan gewoon mee. Stel je toch voor...
  Welkom thuis en fijn dat je er weer bent!!!
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een ellende is dat toch niet dat wachten. Ook bij mij, in me jonge jeugdjaren, gingen onze ouders en wij, 3 kids elk jaar op vakantie. Alleen waren beide ouders Belgisch(ons pap 2e generatie en mam door het huwen van ons pap)en wij kids Nederland, omdat we in Nederland woonden en alweer de 3e generatie waren. Je snapt dat we bij elke grenscontrole ook overal er weer van tussen uit werden gepikt. En aan gezien onze reisje vaak Italie en Spanje als eindbestemming hadden....raad je het al. Vooral de Italianen hielden ons uren staande. Maar uiteindelijk dmv sigaren en drank mochten we dan weer sneller verder! Maar goed ook jullie zijn weer veilig en compleet thuis. Succes met je wasjes Sas en drogen doet het wel vandaag. Dag dag

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig maar dat het kind toch mee kon!! Wel vervelend, zoiets. Leuk dat je in de auto nog wat kon doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een vinkje dan kan veroorzaken! Gelukkig is het wel goed gekomen. Welkom thuis Sas, je hebt de warmte meegenomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een ellende kan je toch krijgen alleen maar door een fout vinkje. Je vraagt je dan af hoe lang nog wan je wil gewoon naar huis.
  Wat goed dat je zo lekker kan handwerken in de auto.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een berichtje. Volgers en reacties zijn de pareltjes bij het bloggen. Ivm de vele spamberichten even geen anonieme reacties meer.