donderdag 22 augustus 2013

Een half bolletje.

Net als bij het klimrek van de mysteriequilt zag ik ook wel tegen het doorstikken van de StarWarsquilt op. Het is de eerste 'echte' quilt na de beginnerscursus van vorig seizoen.
Hij bleef eigenlijk de hele zomer in de kast verstopt liggen. Dat geritsel en gemopper in de kast kon ik nog aardig negeren en ook mijn geweten werd gesust, maar toen Nadia er ook over begon, moest ik toch maar weer de draad letterlijk oppakken.

De eerste hobbel is genomen. De eerste bol is nu op de helft af. Een kwart quilt doorgestikt.


De foto is een beetje donker, want die maakte ik gisteravond pas. Stiekum vind ik het quilten best wel leuk en ik ben verbaasd hoe snel het eigenlijk gaat. Oke, mijn hand moet wel wennen aan de andere houding merk ik, mkaar een hele zomer zal hij niet meer in de kast blijven.

Ik vind het nog wel lastig op de plekken waar meer lagen stof genaaid zijn. Dan gaat de naald er zo stug doorheen. Zijn daar nog handige tips of hebbedingetjes voor?

7 opmerkingen:

 1. Wat zal hij er mooi uitzien straks! Doe maar wel voorzichtig met het wennen van je hand hoor, niet te lang aan een stuk gaan zitten.........
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij gaat het doorstikken nog niet zo van zelf sprekend. Zit ook vreselijk tegen het doorstikken van mijn berries aan te hikken. Hoor de vogeltjes ook wel tegen de kastdeur aan tikken. Maar ik doe net of ik ze niet hoor! Volgende week als de meiden naar school zijn mogen ze eruit.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo gaat het mij ook wel hoor, opzien tegen het quilten, maar als je dan eenmaal bezig bent en je ziet het resultaat, dan vind je het eigenlijk ontzettend leuk! Dus lekker doorzetten hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeps, wat heb ik teweeg gebracht. Zorg je wel dat je je hand niet overbelast. Mijn bolleke hangt aan de kast deur en gaat steeds sipper kijken :( Maar eerst moet mijn andere quiltje voor 1 september af zijn, nog genoeg werk aan de winkel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zelf vind ik het quilten ook heel erg leuk. Gelukkig maar, want dat is toch de helft van een quilt maken.
  Afwisselen is het leukste en ook het beste voor je handen, armen en schouders.
  Ik probeer de quiltlijnen altijd zo te tekenen dat ik zo min mogelijk door die dikke stukken moet, want dat gaat gewoon moeilijk.
  Soms lukt dat, maar soms kan het niet anders.
  Als ik het goed heb, zit er vlieseline in deze quilt, en dat gaat ook wat moeilijker dan alleen met vulling.
  Succes met de rest van de quilt.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Flink van je dat je bent begonnen met het doorquilten, het is een mooie quilt en hetvooruitzicht dat íe straks helemaal af zal zijn is vast motiverend. Eigenlijk geeft Floor hierboven al de tip die ik je ook zou willen geven: probeer de dikkere stukken te mijden met het doorquilten. Dat is gewoon zwaar, en ook om overbelasting te voorkomen: beter steeds even wat korter quilten dan een hele avond achter elkaar. Succes met de rest van de bollen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat goed dat je hem uit de kast hebt gehaald, zo'n mooie quilt roept je wel een keer tot de orde, ha, ha, ha.
  Succes met quilten.

  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een berichtje. Volgers en reacties zijn de pareltjes bij het bloggen. Ivm de vele spamberichten even geen anonieme reacties meer.