Een recept voor een appeltaart deze week.
Verzamel eerst alle ingrediënten: 375 gr zelfrijzend bakmeel, 4 grote appels, kaneel, 500 gr basterdsuiker, 4 eieren, 2 1/2 dl plantaardige olie en 1 1/2 dl sinaasappelsap. (snufje zout en zakje vanillesuiker maken het geheel wel erg lekker)
Verwijder de klokhuizen van de appels en snijd ze in dunne plakjes. De schil mag je laten zitten. Doe ze in een kom en schep ze om met 5 eetlepels van de suiker en het kaneel.
Klop in een andere kom alle andere ingredienten door elkaar. (Als laatste het bakmeel.) Schenk dan 2/3 van het beslag in een vorm en verdeel 1/3 van de appelpartjes hierover.
Schenk hierover het resterende beslag en schik er de resterende appelpartjes op. Bak de cake circa 1 uur (180*C) of tot hij goudbruin kleurt.
Laat de cake enigszins in de vorm afkoelen, zodat het vocht er goed in kan trekken. Snijd hem in vierkantjes en serveer ze warm.
Eet smakelijk!
Heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenSaskia! Я тоже решила шить этот легендарный квилт. Сшила пока три блока. У тебя очень красиво получается.
BeantwoordenVerwijderenMmmmm.... lekker!!
BeantwoordenVerwijderenJe blokje is weer super!!
Eet smakelijk! en je blokje is prachtig. groetjes
VerwijderenWat een heerlijk appeltaartje.
BeantwoordenVerwijderenGelukkig heb je de foto's er bij geplaatst, dan lukt de taart vast nog beter.
Groetjes Frea
Prachtig appeltaart je. Hier wordt ik vrolijk van.
BeantwoordenVerwijderenLiefs, Ineke
Heerlijk! Eet smakelijk!
BeantwoordenVerwijderenEn het ziet er ook nog eens prachtig uit.
;)
Wat toevallig, heb net cakemeel gehaald voor een boerenappelcake die ik deze week wil bakken! Mooi blokje!
BeantwoordenVerwijderenKlinkt goed dat recept en het resultaat ziet er prachtig uit!
BeantwoordenVerwijderenwat een yummie blokje appeltaart! Fijn weekend.
BeantwoordenVerwijderenfantastische blog en prachtige foto's en mooie creaties, erg goed! http://coccinellecreative.blogspot.it/
BeantwoordenVerwijderenDank voor je recept! Mooie foto's :-)
BeantwoordenVerwijderendat klinkt heerlijk! prachtig blokje en mooi recept!
BeantwoordenVerwijderen