zaterdag 10 mei 2014

Appeltaart - B2

Een recept voor een appeltaart deze week.

Verzamel eerst alle ingrediënten: 375 gr zelfrijzend bakmeel, 4 grote appels, kaneel, 500 gr basterdsuiker, 4 eieren, 2 1/2 dl plantaardige olie en 1 1/2 dl sinaasappelsap. (snufje zout en zakje vanillesuiker maken het geheel wel erg lekker)


Verwijder de klokhuizen van de appels en snijd ze in dunne plakjes. De schil mag je laten zitten. Doe ze in een kom en schep ze om met 5 eetlepels van de suiker en het kaneel.


Klop in een andere kom alle andere ingredienten door elkaar. (Als laatste het bakmeel.) Schenk dan 2/3 van het beslag in een vorm en verdeel 1/3 van de appelpartjes hierover.


Schenk hierover het resterende beslag en schik er de resterende appelpartjes op. Bak de cake circa 1 uur  (180*C) of tot hij goudbruin kleurt.


Laat de cake enigszins in de vorm afkoelen, zodat het vocht er goed in kan trekken. Snijd hem in vierkantjes en serveer ze warm.

Eet smakelijk!





13 opmerkingen:

  1. Saskia! Я тоже решила шить этот легендарный квилт. Сшила пока три блока. У тебя очень красиво получается.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmmm.... lekker!!
    Je blokje is weer super!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijk appeltaartje.
    Gelukkig heb je de foto's er bij geplaatst, dan lukt de taart vast nog beter.
    Groetjes Frea

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtig appeltaart je. Hier wordt ik vrolijk van.

    Liefs, Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk! Eet smakelijk!
    En het ziet er ook nog eens prachtig uit.
    ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat toevallig, heb net cakemeel gehaald voor een boerenappelcake die ik deze week wil bakken! Mooi blokje!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Klinkt goed dat recept en het resultaat ziet er prachtig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. wat een yummie blokje appeltaart! Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. fantastische blog en prachtige foto's en mooie creaties, erg goed! http://coccinellecreative.blogspot.it/

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dank voor je recept! Mooie foto's :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. dat klinkt heerlijk! prachtig blokje en mooi recept!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een berichtje. Volgers en reacties zijn de pareltjes bij het bloggen. Ivm de vele spamberichten even geen anonieme reacties meer.