vrijdag 22 mei 2015

Een vreemde hobby

Met de vele meters die gequilt moeten worden, gaat de toestand van mijn handen flink achteruit. Quiltspierpijn in mijn vinger en duim lijkt het wel, met zere vingertoppen na een paar uur steekjes zetten.

Gelukkig ben ik hierin niet de enige en zijn hiervoor geweldige instrumentjes uitgevonden. Allereerst heb ik een draadtrekker aangeschaft.


Dat scheelt in ieder geval veel kramp bij het doortrekken van de kleine naaldjes. Het ziet er ingewikkelder uit dan het is, maar ik kan nu al niet meer zonder.


Voor de opvang vingers onder de grote deken ben ik nog niet helemaal uitgeprobeerd. Aunt Becky werkt wisselend wel en niet en het fenomeen vingercomdoom zorgde voor veel hilariteit in huis en op het FB.


Het leek een veelbelovende oplossing, maar nadat ik het rubber drie keer heb vastgenaaid aan de lap, heb ik ze toch maar weer opgeruimd.


Het steekjes zetten lukt dus de ene keer wat beter dan de andere. Ik merk dat de foto's van het quiltwerk erg op elkaar gaan lijken. Dat betekent wat minder bloggen vanaf nu. Niet dat ik niets te vertellen heb, maar voorlopig zit ik aan mijn frame te kijken naar deze bruine lap. Af en toe lig ik onder tafel om te zien of het nog steeds goed gaat. (En heb ik even een aai- en bewonderpauze)

10 opmerkingen:

 1. Nou hij ziet er erg geweldig uit hoor. En wat het door pitten betreft..... respect.Heel veel succes verder met je handen en natuurlijk je quilt. Groetjes Rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik werk met een klein, rond metalen plaatje. Dat plak je op de vingertop die de naald onder je quiltwerk *opvangt*...
  Nooit meer kapot gestoken vingers ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat je al gedaan hebt ziet er goed uit. En ja, zo'n dradentrekker is ideaal.
  Je kan iedere week een limiet aan quiltuurtjes stellen om jezelf te sparen. Iedere dag een draadje is toch ook nog steeds een hemdsmouw in het jaar.....! Tussendoor heb je vast wel iets te doen dat minder vraagt van jouw vingers? Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van vingertoppen heb ik geen last, wel van muis van de duim. Ik gebruik wel een naalddoortrekker. Gisteren nog even geprobeerd of ik alweer kon doorpitten. Helaas, door draaibeweging en vasthouden speelt de klacht weer op. Nog een langere pauze, bah. Succes met het vervolg. De achterkant ziet er al goed uit. Gr. Dientje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ziet je quilt er al mooi uit, en inderdaad nit te lang achterelkaar doorgaan,na een uurtje gewoon stoppen. Succes! Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De draad trekker is heel fijn om mee te werken.
  Het is inderdaad een hele klus om door te pitten.
  Er is een spreekwoord iedere dag een steekje is een hemdsmouw in een jaar? Ik denk dat het met het doorpitten net zo is iedere dag iets dan komt hij vast wel klaar.
  Fijn weekend.
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De aunt Becky en de naaldentrekker, ik zou echt niet zonder kunnen.
  Belangrijk als je geen last van een soort van muisarm (quiltarm) wilt krijgen zodat je maanden rust moet houden. Daar moet je toch niet aan denken? Dan krijgen we afkick verschijnselen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is ook niet niks, deze quilt. Wat een formaat!! En zwaar waarschijnlijk ook met al die naadtoeslag van de hexjes. Die draadtrekker is ideaal!
  Heel fijn en gezegend weekend!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een berichtje. Volgers en reacties zijn de pareltjes bij het bloggen. Ivm de vele spamberichten even geen anonieme reacties meer.