zaterdag 16 mei 2015

Zondagsteken

Elk vrij moment wordt op dit moment gebruikt om een paar steken te zetten. Maar om een grote lap door te quilten heb ik meer dan een paar minuutjes nodig. Het frame neemt best veel ruimte in in de huiskamer, dus dat wordt door de weeks opgeruimd. Over de eerste steekjes ben ik meer dan tevreden.


Maar dat zijn dan ook rechte lijnen. Het originele patroon heeft vier harten en die gaan krom. Een nieuwe uitdaging voor mij in het grote quiltavontuur.


Met de originele tekening in de hand, wordt er weer gemeten en getekend en opnieuw geregen. Maar ook nu ben ik erg in mijn Sas.


Boven en onderkant liggen er redelijk netjes bij. Het blijft een gevecht om het geheel strak te houden. Een meer ervaren quilter geeft de 'schuld' aan het feit dat de hexagonnen niet allemaal recht van draad zijn en dat de lap ongelooflijk veel speling heeft. Een gevecht wil ik het nog niet noemen, maar een stoeipartij is het zeker. 

7 opmerkingen:

 1. Spannend, zo'n gevecht. Maar die strijd kun jij wel aan ☺️

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat veel hexagonnen! Succes met doorpitten..., het wordt een mooie quilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het sowieso al knap dat je op een frame werkt. Dat is aan mij niet besteed. Ik zit gewoon onderuit gezakt op de bank met mijn quiltwerk op schoot. Je hart ziet er geweldig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een zware lap zal dat zijn zeg, Phoehee.
  Succes hoor!

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het quiltwerk ziet er mooi uit. Knap dat je op een frame kunt werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi dat hart! Maar gunst, wat een werk. Ik doe het je niet na, maar het ziet er geweldig uit hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een quiltavontuur! Een wereldreis met naald en draad. Wens je een mooie reis!
  Groetjes 10eke

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een berichtje. Volgers en reacties zijn de pareltjes bij het bloggen. Ivm de vele spamberichten even geen anonieme reacties meer.