zaterdag 11 februari 2017

Finlale speldenkussenruil

Vandaag is de finale van de speldenkussenruil georganiseerd door Conny.
Ikmocht een exemplaar maken voor Alice, waarbij het verzoek was om koningsblauw, lindegroen, lichtgrijs en wit te gebruiken.
Het lindegroen heb ik eerst gegoogled, maar ook het wereld wijde web kwam met verschiullende tinten, dus daar kwam ik niet veel verder mee. Spittend naar dat ene grijze lapje met witte hartjes ( of waren het stippen?) kwam ik een heel ander lapje tegen dat ook aardig in het kleurenschema past.
Op pinterest vond ik een leuke foto en ere wie ere toekomt. Het originele idee/patroon komt van Patchwork pottery.


Dus met alleen een foto ga ik aan de slag. Eerst maar een bakje als beginsel. Dat moet niet al te moeilijk zijn.


Dat zou in theorie gewoon een rechthoekje zijn met een strookje erlangs. In theorie wel, maar in de praktijk leverde hem me een bakje vol met draadjes op. Scheef, een spoeltje dat geen zin had om mee te werken dus in de achteruit...Nee, dit was niet wat ik voor ogen had.Een tweede poging ging beter. Is dit koningsblauw genoeg?


We hoeven het geheel niet op te vullen ivm de portokosten, maar dan weet ik niet goed of het allemaal wel gaat passen. Ik neem de extra postzegels dus op de koop toe en vul het toch maar op. Deel 1 gelukt en de groene spelden krijgen van mij het predicaat Lindegroen vandaag.


Op naar deel 2. Het geheel moet uiteindelijk een boekje worden met als kaft ruimte voor naalden. Een naaldenmapje en speldenkussen in één dus eigenlijk. Omdat ik vaker een naaldenmapje heb gemaakt, is dit gedeelte niet moeilijk.


Tenminste....als je de goede kanten op elkaar legt. Dus voor de tweede keer in de achteruit, maar dan is het helemaal naar mijn zin.


Alice is een borduurster en daarom krijgt het kussen er een borduurnaald bij. Ik ben tevreden met het resultaat. En met een naaldenlapje van de restjes kan het geheel op de bus.


En mijn gekregen speldenkussen? Zo ontzettend schattig, leuk, cute, welkome aanvulling op de verzameling! Nogmaals bedankt Tiny.


Een theepotje. Natuurlijk meteen alle glimgroene en glimdonkerroze spelden verhuisd...

8 opmerkingen:

 1. Hoi Saskia, heel erg bedankt voor het leuke speldenkussen en naaldenmapje. Je hoeft je niet ongerust te maken, alles is helemaal in de smaak gevallen. Bedankt voor het maken ervan voor mij en de aandacht die je eraan hebt besteed. Gr. Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een snoepie is dat theepotje!
  Heel mooi gemaakt, je boft maar.
  GRoetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie speldenkussentjes, knap dat je het vanaf een foto na kon maken, Leuk dat je meedeed, groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke speldenkussens Saskia, en natuurlijk volgende keer weer. Groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wat een schattig theepotje als speldenkussen. Zo een wil ik ook eens proberen te maken. Die van jou voor Alice is ook zeer geslaagd.
  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt Alice ook verwend met een heel mooi speldenkussen met naaldenboekje. Fijn dat je blij bent met de theepot. Deze komt ook van Pinterest een ideale site om ideën op te doen. Fijn weekend Tiny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jij hebt niet de gemakkelijkste 'voorkeurskleuren' gehad.. en wat heb je er een mooi kussentje van gemaakt voor Alice, heel apart.....en je theepotje is echt leuk...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je hebt er iets moois, leuks van gemaakt. Dat theepotje, echt schattig!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een berichtje. Volgers en reacties zijn de pareltjes bij het bloggen. Ivm de vele spamberichten even geen anonieme reacties meer.