maandag 22 december 2014

Het begin van de vakantie

Even niet aan school en inspectiebezoeken in januari denken, maar een paar dagen mijn hoofd leeg maken. En wat is dan een beter begin dan mijn doosje met daarin nog kleinere doosjes en blikjes...


Eerst deze donkere driehoek, maar daar kom ik niet heel veel verder mee, want zoals je kunt zien is het blikje bijna leeg. Dat wordt snijden volgende week.
Maar niet getreurd, het kleine plastic mini-curverdoosje heeft heel veel voorgesneden lichte vierkantjes voor de lichte driehoeken.


Tadaah, in een mum van tijd zijn die af en zitten ze aan de grote lap. Tja, mijn vinger is nu wel beurs en daarom gaat de grote lap weer even in de kast. Maar niet voordat ik nog even op mijn buik lig te genieten van al die kleine lapjes. De teller geeft weer een mooi rond getal aan: 13560.


De randen die buiten de foto vallen moeten dus nog met donkerbruin opgevuld worden en de laatste rozet in de hoek. Het einde komt in zicht. Langzaam ga ik me verdiepen in het quiltpatroon.


Mieke  stuurde me dit blad van het openluchtmuseum met een foto van het originele quiltwerk. Het is niet duidelijk, dus dat wordt weer hangen met mijn neus en vergrootglas boven de tafel.

10 opmerkingen:

 1. Ik vind het zo leuk dat je dit blad kon gebruiken. Het lijkt me dat het quiltwerk veel cirkels zijn. Een mooie afwerking. Maar eerst nog heel wat hexjes. Veel succes en plezier. !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geniet van deze tijd, Sas en heel veel plezier.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Saskia,deze quilt staat in het Quilting for you. Ik zal er straks een foto van maken,hij komt op een tentoonstelling te hangen.Tot later op je mail

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een werk, maar wat een prachtig geheel straks. Wat zou het leuk zijn om de originele en die van jou een keer naast elkaar te zien!

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw hij is zoooo mooi. geniet van je vakantie en hele fijne dagen toegewenst. Groetjes Rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wens je een fijne vakantie. Je hoofd leeg maken zal heel goed lukken met de hobby die wij hebben.
  Fijne dagen en een gezond 2015.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel, heel, mooi. Een quilt met hexagonnen staat ook op mijn WIM-lijst. Maar eerst alles waar ik mee bezig ben afmaken. En ik heb ook weer zo'n leuke quilt gezien om voor mijn kleindochtertje van bijna 5 te gaan maken..... Voorlopig komt die ook op mijn WIM-lijst.
  Hele fijne vakantie. Geniet ervan! Groetjes, Mirjam H.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wordt hij niet zwaar en een beetje onhandelbaar als je er weer punten aan moet zetten? Het is zo'n enorme lap! Je kan zien dat je er nu bijna bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lekker vakantie vieren nu, de rest komt in januari wel weer. Wat super dat je nu een beschrijving hebt van de quilt. Bljjf het wonderlijk vinden zo veel hexagonnetjes. Voor jullie ook hele fijne dagen en een gelukkig, gezond en creatief 2015.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat is ie mooi!!
  Geniet van je vakantie, de feestdagen, maar vooral va je "quilt-time" of moet ik Quality time zeggen ;-).
  Groetjes 10eke

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een berichtje. Volgers en reacties zijn de pareltjes bij het bloggen. Ivm de vele spamberichten even geen anonieme reacties meer.