zondag 28 december 2014

Soms zit het mee...

en soms zit het tegen. Wilde ik een hele dag aan de Sjaan en heb ik net alles van boven naar beneden gehaald, zie ik dat er een onderdeel van mijn naaimachine afgebroken is. Wat een teleurstelling! Ik had me echt op een dagje prutsen verheugd.


De naaimachine weggebracht en met de winkelier gefronsd. Oud model? Nee joh, ik heb hem nog maar pas. Of toch? DH hielp me herinneren dat ik hem zo rond mijn 18e verjaardag heb gekocht en dat hij toch al zeker 27 jaar oud moet zijn. Het plastic is immers niet zomaar verkleurd, Sas.

Pfff, mokkend komt er niets uit mijn handen en surf ik op het internet op zoek naar naaimachinewinkels en probeer ik te zoeken naar de verschillen tussen een Janome, Pfaff of Bernina. Wat een centjes! Zoveel heb ik 27 jaar geleden echt niet uitgegeven aan mijn Singertje.


Ik kom er niet uit en net als ik dan maar het andere project tevoorschijn heb gehaald gaat de telefoon.
Of ik mijn machine terug wil? Terug? Ja natuurlijk, maar??
De winkelmevrouw heeft goed nieuws: helemaal gemaakt. En de prijs? 2 euro!
Dat is nog eens een ouderwetse service. Ik ben weer helemaal blij.

16 opmerkingen:

 1. Er gaat niets boven je eigen machine.! Wat fijn dat hij gemaakt kon worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O wat fijn voor je. En wat een service!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat noem ik nog eens service!.Veel succes met je werkje. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zoo dat is een meevaller!
  Maak nu als dank voor de service ook een belofte dat als je machine er echt mee stopt je bij deze winkelier een nieuwe koopt:)

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo'n goedkope nieuwe machine! Daar had je niet aan gedacht! Succes met de DJ. Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou ja geweldig toch? Wat heerlijk voor je. Misschien nu toch maar stiekem een potje maken voor als hij het echt begeeft? 27 jaar is lang hoor..
  Veel plezier en groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een bof zeg, een naaimachinereparatie van 2 euro! Dat is een prijs die je er 27 jaar geleden voor zou betalen. Ik moest pas 60 euro neertellen voor een onderhoudsbeurt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is pas service! En jij kunt weer heerlijk verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie meevaller zeg ! ! ! Kun je nog weer even vooruit met je vertrouwde machientje.
  De mijne is al ruim dertig jaar in mijn bezit en hij heeft me nog maar een keer echt in de steek gelaten (doorgebrand) Gelukkig was hij voor een paar cent weer te repareren.

  Fijne avond Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat noem ik geluk hebben maar dat mag toch ook wel een keer! En als je er nog over denkt om een nieuwe machine te kopen ik heb er vorig jaar een gekocht en ben er heel erg blij mee. Manlief heeft mij toen over de streep getrokken want goedkoop zijn ze niet en dat was waar ik moeite mee had en echt nodig had ik hem niet. Maar iemand zij ook eens tegen mij een auto wordt toch ook wel eens ingeruild en dan moet er ook geld bij en dus waarom geen nieuwe machine? Dat heeft mij aan het denken gezet en ik moet zeggen hij doet alles wat ik hem vraag en hij kan heel veel ook al heb ik niet de duurste machine gekocht maar wel veel mogelijkheden en die maken dat ik met heel veel plezier achte mijn machientje zit en je merkt het verschil wel.
  Fijne jaarwisseling.
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Voor 2 euro kan je vast wel weer 27 jaar vooruit!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo is je dag dus toch nog goed geëindigd. Hoop voor je dat je binnenkort nog een lekkere vrije dag hebt, zodat je toch nog kunt freubelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hopelijk kun je die verloren dag snel een keer weer goed maken,..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een geluk zeg en zeker goedkoop gelukkig maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Pppfff gelukkig, het machientje weer klaar.
  Fijne Jaarwisseling . grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een berichtje. Volgers en reacties zijn de pareltjes bij het bloggen. Ivm de vele spamberichten even geen anonieme reacties meer.