woensdag 24 december 2014

Kerstkransjes

In de octablom komen kransjes gemaakt van 6 hexagonnetjes. Tijd om iets nieuws uit te proberen: fussycutten. Er werd me al gevraagd wat dat nu weer was. Bij deze manier laat je het hexagonnetje precies samenvallen met een printje of plaatje in het stof. Dat geeft een heel mooi effect.
Maar de praktijk viel me nog niet mee. Zoeken naar de printjes en dan meten en och wat heb je veel snijverlies!


Dit lapje mag bijvoorbeeld niet meedoen. Alle boompjes vallen buiten het kartonnetje.


Maar na een half uurtje prutsen is het me gelukt: Twee kransjes zijn af. Eentje voor de blauw/groene variant en de andere komt in de rood/roze terecht.Ik twijfel nog even of de rode niet te fel is, maar dat zie ik pas als alle blokken klaar zijn. Voorlopig mag ze blijven.
Fijne kerst(kransjes)!

10 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee! Ben benieuwd hoe het verder wordt!
  Fijne feestdagen en groetjes 10eke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kransjes zien er leuk uit, maar wat doet het zeer als je stukjes stof niet meer kunt gebruiken (dwz voor dit project, in een volgend project passen ze vast wel :)
  Ik heb nog stoffen liggen voor een kaleidoscoop en buiten het feit dat ik er geen tijd voor heb vind ik het ook zo zonde om midden in een stof te moeten knippen! Geniet van de komende feestdagen en ik wens jou en je gezin een heel gezond, gelukkig en creatief 2015! Groetjes, Nadia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te doen binding, fussycutten. En bij jou ook goed gelukt. Inderdaad wel veel stof reliëfs. Ik wens je gezellige Kerstdagen en voor 2015 veel gezondheid en geluk toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had mijn tekst even moeten controleren! Binding moet zijn vind ik en reliëfs moet zijn verlies! Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zijn hartstikke goed gelukt! Vergeleken bij de blauwe is de rode wel fel, maar als er nog andere bijkomen zal het best meevallen.

  Groetjes en fijne kerst!

  Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb in nov een workshop gevolgd, zie blog (dientjes bezigheden). Resten kun je altijd weer gebruiken. Met sterren krijg je ook mooie effecten. Veel plezier. De rode zou ik inderdaad even zo laten. Kan soms verrassend uitvallen. Succes. Fijne dagen. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze zien er mooi uit. Ook voor jouw en je dierbaren hele fijne en gezellige Kerstdagen en een geweldig en creatief 2015.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een berichtje. Volgers en reacties zijn de pareltjes bij het bloggen. Ivm de vele spamberichten even geen anonieme reacties meer.