dinsdag 31 maart 2015

Stoeien met de machine

Wat leer ik toch veel van het lezen van blogs! Al jaren heb ik een soort van ruzie met mijn naaimachine als het om het inrijgen en afstellen van de draadspanning gaat.
Ik heb al een gezocht naar de gebruiksaanwijzing, maar na ruim 20 jaar, nee zo lang geleden is dat toch nog niet??? die kan ik nergens meer vinden.

Maar nu heb ik een beetje geheimtaal op de machine geschreven, want eindelijk ben ik erachter waarom er soms wel en soms geen lussen aan de onderkant van het lapje blijven hangen. Én weet ik nu ook welke kant ik moet opdraaien voor het gewenste resultaat. De belangrijkste les was nog wel om de boven- en onderdraad van dezelfde klos te houden. Logisch misschien, maar dat deed ik niet altijd.


Gelukkig kan ik nu weer verder met wat gezelliger werk. Al hoewel....is het volgende misschien herkenbaar? Naast het klaarleggen van de lapjes, linialen en snijmat kreeg ook de schildpad nog een kritisch onderzoek...


Alle kleurtjes bij elkaar. Oei, zie ik nu dat er een blauwtje en een groentje zijn omgedraaid?

9 opmerkingen:

 1. Slim can je. En nu lekker aan de slag! Maar eerst die spelden op hun plaats. Ik heb allerlei speldenkussens met ieder hun eigen spelden. En owee als die doorelkaar komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Slim! Afgelopen weekend eindeloos bezig geweest met een knappende draad...en wat bleek? Nieuwe naald en het was opgelost... Leuke schildpad!!
  gr. Francisca

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke schildpad. Mijn machine en ik zijn erg goede vriendjes en toch doe ik dat veel te weinig

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jarenlang dagelijks met de naaimachine gewerkt. Maakte alle kleren voor de meiden. Maar nu willen ze dat niet meer. En toen ik laatst een naadje moest stikken wist ik ook niet meer hoe mij machine werkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja die spanning is altijd lastig. Handig dat je het op de machine gezet hebt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb dikwijls hetzelfde probleem gehad, inderdaad met zelfde garen boven als beneden is de helft opgelost maar ook de kwaliteit van het garen is belangrijk. Veel succes er mee

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat je op deze manier toch vooruit kan op de machine!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie dingen maak jij, je hebt een leuk blog, ik ga je volgen.

  Wie ben ik?
  Ik heb EDS ( Ehlers-Danlos Syndroom) en o.a. Hart en Vaatziekte en omdat ik door mijn ziekte en beperkingen veel aan huis gebonden ben, niet meer kan handwerken en toch een beetje bezig wil blijven, ben ik een blog begonnen over kleine stichtingen, goede doelen en acties om ze wat extra aandacht te geven. http://geefeenbeetjeliefdedoor.blogspot.com
  Als je soms ook eens iets hoort of leest dan mag je het gerust laten weten hoor.
  groetjes van Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, groot gelijk dat je het op de machine schrijft, niets frustrerender dan een machine die niet werkt, omdat de gebruiker niet weet hoe hij werkt. Heel veel succes met je machine projecten.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een berichtje. Volgers en reacties zijn de pareltjes bij het bloggen. Ivm de vele spamberichten even geen anonieme reacties meer.