donderdag 6 november 2014

Even zuchten - A4

Courtney's stethoscoop heet dit blokje.  En bij een stethoscoop moet je altijd even zuchten. Gelukkig is dat al weer een tijdje geleden dat ik dat bij de dokter moest doen. Mijn longen doen het op het moment uitstekend.


Een beetje zuchten moet ik wel bij de namen van de blokjes. Stethoscoop? Met wel een heleboel fantasie misschien. En de betekenis van Courtney is ook lastig deze keer. Is het hoffelijk? Of een afstammeling van de hoffelijke Franse familie Coutenay? Dan gaat de betekenis richting 'korte neus'.
En nu ik naar de foto in het boek kijk, zucht ik alweer. Ik heb het middenstuk de kleuren omgedraaid.
Dat wordt opereren...


Een noodoperatie is snel uitgevoerd. Dit blokje is beter. Een zucht van verlichting deze keer.


Snel bladeren in het boek voor een volgend blokje.

7 opmerkingen:

 1. Ik zie eerlijk gezegd meer stethoscoop in het eerste dan in het tweede blokje :)
  Ik had gisteren eenzelfde gevalletje als jij, een sashing aan de verkeerde kant aangezet. Ik vond al wel iets raars aan het blokje maar pas toen ik de foto ging maken zag ik wat er mis was.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tot nog toe zet ik de blokjes van mijn quilts meestal in één keer goed aan elkaar, maar als je het met de hand doet heb je ook tijd genoeg om het rustig te bekijken. Als ik voor een naaiklusje achter de naaimachine kruip gebeurt het me regelmatig dat ik de verkeerde kanten aan elkaar stik. grrmmmblll... Ik zie er trouwens ook geen stetoscoop in. Maar het is wel een leuk blokje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh gelukkig heb jij dat ook wel eens. Hihi... Stom dat we het iedere keer pas in de gaten hebben als het blokje al helemaal af is....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig was het maar een kleine ingreep, zo ziet ie er veel mooier uit ! !
  Ja een foutje is snel gemaakt af en toe gebeurt dat.
  Succes met je volgende blokje.

  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, dit is dus wat je noemt een 'medisch' blokje. De operatie is gelukkig goed gelukt en jouw bloeddruk was niet opgelopen.....?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kunt het mooi beschrijven maar kan mij voorstellen dat er heel vaak gezucht is bij het maken van dit blokje.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een berichtje. Volgers en reacties zijn de pareltjes bij het bloggen. Ivm de vele spamberichten even geen anonieme reacties meer.