zondag 3 februari 2013

Billy is zijn naam

Deze week toch maar even de Quiltmania gekocht voor de werkbeschrijving van het boompje en de de kinders. Suze en Brammetje had ik ze gedoopt. Ik vroeg me namelijk af hoe de mannelijke variant van Sue Bonnet zou heten. In de Quiltmania worden ze Billy genoemd.
Weer wat geleerd!


Het handige van de werkbeschrijving zijn de nummers. Dat had ik ook wel met een beetje logisch nadenken zelf kunnen verzinnen, maar ik wilde toch zeker zijn van mijn zaak.
Zo zag ik dat de hoedjes uit één stuk zijn. Dat lijkt me lastig met al die hoeken, dus misschien toch dat ik het in tweeën doe. De handjes lijken me lastig. Dat schreef deze blogger ook al. (En hij is al ver)

De stam is vastgezet. Ik gebruik een borduurring om het lapje te spannen, dat appliceert een stuk sneller en netter heb ik gemerkt. Na het schrijven van dit stukje ga ik verder met de takjes.
Een van de lapjes heeft ook blaadjes. Hoewel het origineel dit niet heeft, denk ik toch dat mijn boompje minder kaal gaat worden. Zo krijgt het werkstuk met de voorgekochte lapjes, toch nog een beetje een eigen draai.

2 opmerkingen:

  1. Altijd handig hoor, een werkbeschrijving er bij. En Billy vind ik best een leuke naam. Veel plezier verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Das wird schön.
    Liebe Grüße Grit

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een berichtje. Volgers en reacties zijn de pareltjes bij het bloggen. Ivm de vele spamberichten even geen anonieme reacties meer.