zaterdag 2 februari 2013

Frutten op de vierkante centimeter

Met elk nieuw project is er ook wel een nieuwe techniek die ik uit wil proberen. Zo experimenteer ik met verschillende vullingen of verschillende manieren om de stofjes aan elkaar te zetten.

Voor het appliceren heb ik wel eens ergens gelezen in blogland dat je in plaats van freezerpapier (eerlijk gezegd nog nooit in het echt gezien) ook kopieerpapier kunt gebruiken. Nou ja, de verpakking van het papier bedoel ik dan.
Omdat er op school heel wat af gekopieerd wordt, was het meenemen van dit papier geen probleem.

Op de buitenkant van het papier zit nl een soort waslaagje dat blijft op de stof blijft kleven als je het erop strijkt. De buitenkant van het papier dus. (Dat was de eerste denkfout, ik dacht dat het om de binnenkant ging!)
Zoals ik al eerder schreef is het binnenstebuiten denken niet mijn sterkste kant, dus de eerste probeersel ging heerlijk in spiegelbeeld.

Waar ik mee bezig ben? De mysteryquilt van Reiko Kato. Ik zag al hele mooie exemplaren voorbij komen.  De eerste takjes / stamdelen zijn nu geknipt.


Nu heb ik nog nooit van mijn leven een cursus appliceren gedaan. Mijn eerste poging waren mijn meisjes van mijn spreukenquilt. (Blog van 11 januari) Er is een groot verschil tussen het eerste dametje en de laatste. Maar dat is eigenlijk met al mijn quilts. Als je ze op volgorde legt zie je duidelijk verschillen. Best leuk om te zien. (En de kat en de pubers beneden vinden het prachtig. De hele kamervloer bekleed met dekens. Lekker warm en zacht, mam!)

3 opmerkingen:

 1. Ja, dat papier wordt wel vaker gebruikt hoor. Best handig. Appliceren vind ik een kunst. Heel mooi, maar niet zo makkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je een mooi vlak stuk eruit knipt, kun je er zelfs het patroon op printen. Aan de buitenkant. Ik heb zelf nog nooit applicatie gedaan, ma ga er meestal van uit, dat als je het graag wilt, het ook wel gaat lukken. De ene keer met meer oefening dan de andere.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sommige verpakkingen van knackerbrood hebben ook zo'n waslaagje. Kan je ook prima gebruiken.
  Aangezien ik van hergebruiken hou, bewaar ik deze verpakkingen ook voor dit doel.
  Nog veel quiltplezier.
  Groetjes Frea.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een berichtje. Volgers en reacties zijn de pareltjes bij het bloggen. Ivm de vele spamberichten even geen anonieme reacties meer.