dinsdag 12 februari 2013

Nu nog aan elkaar.

Alle blokken en stukjes van de eerste bol zijn af. Dat betekent dat alle rechte stukken zijn gedaan. de naamaichine mag weer even aan de kant en het "betweentje" kan weer tevoorschijn komen.
Ik bewaar de kleine scherpe naalden in een metalen blikje met magneetje. Het is zo'n hebbedingetje, dat in de praktijk toch heel erg handig blijkt te zijn.


Maar laat ik de foto van het bolletje niet vergeten. De foto is door het zonlicht ietwat flets. Omdat het een eenpersoondeken voor op het bed van de jongste zoon moet worden, komen er twee bollen onder elkaar. De tweede bol wordt zwart met grijs en krijgt rode accenten.


De kleuren hebben te maken met het StarWars thema. De goeien dragen veelal bruine kleding en vechten met groene laserzwaarden en de slechterikken zijn zwart en vechten met rode laserzwaarden.
Ooit wel eens in een quiltwinkel gezocht naar "laserzwaardgroen"? Dat valt bijna niet uit te leggen. Totdat een jongen van de winkel een telefoon tevoorschijn haalde en een foto liet zien. "Die mevrouw bedoelt deze kleur."

6 opmerkingen:

 1. Zo, jij hebt lef om nog een tweede lens te gaan maken. Je zoon zal het wel gaaf vinden. Een deken helemaal naar zijn wensen gemaakt. Leuk verhaal van die winkel. Ja, de jongelui weten precies wat er wordt bedoeld met laserzwaardgroen.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk verhaal bij deze quilt. Je zoon zal hem zo helemaal super vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaaa die kleur ken ik hoor. Kleinzoon van 5 heeft me dit al eens omstandig uitgelegd.
  leuk!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toll, das der Quilt eine GEschichte hat.
  Liebe Grüße Grit

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een effect heeft het toch, ongelooflijk. En je maakt er zelf 2 in een quilt. Dat wordt heel bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het heel moedig hoor om 2x keer zo'n uitdaging aan te gaan, ik denk wel dat het een geweldig effect geeft! Zelf ben ik 'm ook aan het maken, ben begonnen met de makkelijke blokken en ben nu aangekomen bij het lastige gedeelte... Succes! Groetjes, Nadia

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een berichtje. Volgers en reacties zijn de pareltjes bij het bloggen. Ivm de vele spamberichten even geen anonieme reacties meer.