zondag 24 februari 2013

Nog één keer roze..

Nu ik - mede dankzij de reacties op de blogverhaaltjes - weer genoeg gemotiveerd ben om verder te gaan met de hexagonnetjes-in-roze-marathon, zijn de kartonnetjes op.
Sinds kort ben ik overgestapt op printen. Ik heb wel een keer op een beurs wat dikkere hexagonnetjes gekocht, maar dat is bij langena (schrijf je dit zo?) niet genoeg voor dit project.
Het malletje van 1/2 " hexagon is te printen op de site van het blad Quilt enzo.

Printen lijkt simpel, maar elke keer is het weer een geklooi gedoe met de instellingen om de juiste grootte te krijgen. Het is bijna net zo irritant als de "probeer-te-ontcijferen-wat-hier-staat-samen-met-mistige-cijfers"code die je bij een reactie van een blog moet invullen. Ik ga hem dan ook verwijderen bij mijn eigen blog. Tenminste zolang ik spamvrij blijf dan.

Enfin...na vier pogingen (het is echt net hetzelfde als die code...) is het me dan toch gelukt.

 En neen, het is geen grap dat het juist roze papier is. Het was het dikste wat naast de printer lag. Zo blijf ik toch nog even in de roze stemming.

Goede week gewenst verder.

10 opmerkingen:

 1. hallo Saskia, ik heb op geel geprint van de week.....:)
  hexen voor mijn moeder!! Van 82 jaar!
  Ik print op 160 grams papier, kan nog net door de printer en is aardig stevig!
  veel plezier met hexen!!
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Sas, ken jij deze site: http://www.incompetech.com/graphpaper/ Die gebruik ik om malletjes te printen. Klopt altijd als een bus. Kleur en dikte van de lijntjes kan je instellen en alle maten bepalen. Misschien ook iets voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Viel Spaß beim schneiden.

  Liebe Grüße Grit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel plezier met je hexjes! Zo kun je nog weer even verder!
  En ik heb bij mij ook de anonieme reacties uitgeschakeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha, jij kunt weer vooruit, ik print ze ook net als Chris bij incompetech...Kun je de maat invullen, en dan heb je het in pdf....Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo nu kan jij weer voor uit.
  Veel succes met je roze hexje.
  Fijne zondag.
  Gr. Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als je ze bij incompetech uit print, moet je nog wel even de instellingen van de printer opschrijven. het maakt nl verschil of je passend of ware grootte uitprint. Verder werkt het perfect. Zelf gebruik ik 120 grams papier.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ach rose, ik ben ook gek op die kleur. Wij hebben er vorig jaar een speciaal feest voor gevierd. Ik wilde eens een rose feest en toen was pink ribbon een goed idee. Het was een schitterend feest waarbij iedereen in het rose was. En we hadden ook nog eens een fantastische opbrengst voor een goed doel.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk nu kan je weer even vooruit! En roze hexagonnetjes vind ik reuze gezellig, veel leuker dan wit! Succes! Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een berichtje. Volgers en reacties zijn de pareltjes bij het bloggen. Ivm de vele spamberichten even geen anonieme reacties meer.