donderdag 28 maart 2013

Een andere avond

Elk jaar op witte donderdag vieren we met ons gezin en een gastgezin feest. De tafel wordt feestelijk gedekt en er wordt gezongen en gekletst. Maar vooral veel verhalen verteld. Het is immers een bijzondere avond. Een avond anders dan alle andere.
We vertellen onze kinderen deze avond het oude verhaal over een volk dat uit Egypte werd bevrijd.Maar niet alleen het godsdienstige verhaal krijgt aandacht. We leven nu in een vrij Nederland. En er zijn vele offers en levens gegeven voor onze vrijheden. Het is goed om daar bij stil te staan.


Een doordeweekse avond, anders dan alle andere. Ik heb er weer zin in.

(De foto's zijn details van mijn Egypte-quilt. Het verteld het Exodus-verhaal en is de quilt die ik heb ingezonden voor de ATT van het Quiltersgilde)

9 opmerkingen:

 1. Hallo Ssskia, Deine Hexjes sind wunderschön. Die Randgestaltung finde ich sehr interessant. Bin gespannt wie das fertig aussieht.
  Liebe Grüße
  Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige gewoonte Saskia. Elkaar vertellen hoe dat volk verlost werd van de slavernij en hoe ook wij verlost worden door het offer van Jezus! Iets wat we eigenlijk elke dag moeten vieren!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi om daar bij stil te zijn met je gezin. De quilt ziet er ook mooi uit. Fijne avond gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi om te lezen hoe jullie witte donderdag beleven. Ik wens je ook hele fijne paasdagen toe.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie avond gewenst met je gezin en gastgezin.
  Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie voorbereiding op mooie paasdagen gewenst.
  Groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig om je zo met je gezin voor te bereiden op pasen.
  Liefs, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mooi om dat te doen - het lijkt op het Seder. Ook mooi om het door te trekken naar vrijheid in het land. De quilt ziet er mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een berichtje. Volgers en reacties zijn de pareltjes bij het bloggen. Ivm de vele spamberichten even geen anonieme reacties meer.