donderdag 16 mei 2013

En snel door naar de afwerking

Met op het verlanglijstje paarse en blauwe laserzwaardstof ben ik op de fiets naar de quiltwinkel gegaan. Het blauw is niet helemaal gelukt. In de film is dat toch meer kobaltblauw. Ik had wel voor een gewoon katoentje kunnen gaan, maar de batikstoffen hebben dat flammende. En wat past batik mooi bij de Japanse tinten!
Alle bruin / grijs/ zwarte restjes zijn opgesneden en de achterlap zat snel in elkaar.


Nog even een foto met de voorkant ernaast:


En omdat ik helemaal in de mood ben, ook maar gelijk op de grond vastgetaped en gedubbeld.
Zoonlief wilde graag wol. Dit heb ik nog nooit gebruikt, maar "men" zegt dat het heerlijk quilt strakjes. Wat ik eerder gebruikte? Oude dekens (ook wel wol, maar een stuk dikker) of een fleecedeken (lekker goedkoop).
Voor het vastzetten van de tussenlagen lees ik vele verschillende manieren. Voorlopig houd ik het nog even bij de combinatie van speldjes en rijgen. Zoonlief vindt het maar niets: nu komen er allemaal gaatjes in zijn mooie deken!


En wat ben ik nu vergeten....quiltgaren! Dat geeft me nog even bedenktijd met welke kleur ik het ga doen. Ik neig naar zwart.

6 opmerkingen:

 1. O Sas wat wordt het een mooi geheel zo...hihihi, moet lachen om de reactie van jou zoon...gaatjes in zijn quilt! Ik heb mijn Antieke met een wollen tussenvulling gedaan. Voelt heerlijk luchtig aan, maar toch lekker warm. En kijk ook eens bij de King Tout quiltgarens...die hebben tussen de hoofzakelijke zwarte garen stukjes in andere tinten. Wie weet is dat wel iets...maar denk ook als je voor simpele strepen zou gaan ik ook geneigd ben zwart alleen te nemen. Quiltgroetjes en succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, this looks so, so fantastic.
  Grit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke opmerking van je zoon. Teken dat hij blij is met zijn quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi hoe een kind kan reageren op iets. Maar ja het is ook zijn quilt en daar is hij apen trots op.
  Wat betreft het quilt garen gebruik ik ook wel naaimachine garen. Het liefst van duet of gutermann.
  Veel succes met je prachtig quilt en wie weet treffen we elkaar wel op de ATT. En ja misschien hangen we wel naast elkaar. Dat zou leuk zijn.
  Gr. Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En mooi dat ie wordt!!!
  Ik snap de opmerking van je lieverd wel hoor..... al die kleine gaatjes....brrr. Gelukkig blijven ze er niet echt inzitten...
  En als je met de hand wilt doorpitten is Yli-quiltgaren ook een goede optie (mijn favoriet voor handquilten, natuurlijk... ahum.. ;) ..).
  King Tout is ook een prachtig garen, ben het helemaal met Miranda eens; maar dat gebruik ik altijd bij machine-quilten...
  Veel succes met kiezen!
  Groetjes, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ga je snel joh, mooi gedaan zo die achterkant.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een berichtje. Volgers en reacties zijn de pareltjes bij het bloggen. Ivm de vele spamberichten even geen anonieme reacties meer.