donderdag 22 mei 2014

Prayerquilt

Het is nu zo'n drie jaar geleden dat ik erachter kwam, dat ik twee bezigheden waar veel van mijn tijd in gaat zitten ook te combineren zijn. Al surfend en bloghoppend kwam ik namelijk hier terecht. Maar ook zij maakt ze.
Ik heb het over een gebedsquilt.(Prayerquilt) Tot nu toe mocht ik er zes maken en het was zes keer een feestje om ermee bezig te zijn en weg te geven.

Het idee is om iemand die een steuntje in de rug (en gebed) kan gebruiken een quilt te sturen.Deze is echter niet helemaal doorgepit in ingewikkelde patronen, maar slechts geknoopt. Het aantrekken van de knoop gaat gepaard met een 'Amen'.

Ik maak als top altijd simpele vierkanten. Een vierkant is van lichte stof en krijgt een geborduurde bijbeltekst.
De top zet ik vast op een fleecedeken. Dat vind ik zelf heerlijk op de bank. Technisch gesproken zijn mijn werkstukken geen echte quilts. Het is een top(je) op een fleecedeken vastgezet.


Zwart-wit-roze wordt de volgende. De blokken zijn al gesneden, maar ik ben nog aan het zoeken naar een mooie passende tekst.

7 opmerkingen:

 1. Je mag het een 'topje op een fleecedeken vastgezet' noemen, maar ik denk dat de ontvanger een bron van warmte, steun en liefde zal ervaren. Wat een mooi gebaar maak je op deze wijze, veel succes en ik hoop er binnenkort eentje te mogen bewonderen op je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal met Pauline eens, ik zou het niet beter kunnen verwoorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat bijzonder en idd erg mooi, liefdevol en warm. Ik ben ook erg benieuwd naar een resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi en bijzonder project Saskia. Ik hoop dat je het resultaat hier ook laat zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het maakt niet uit of de techniek goed is als de quilt maar met liefde gemaakt.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik heb bewondering voor je, zoveel als jij doet!! Dit is een heel bijzondere manier om iemand steun te geven, te vergelijken met de quiltjes voor overleden baby's: mooi gebaar met veel liefde voor de ander!!!
  groetjes, Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit spreekt me enorm aan!! Ik ga met dit idee aan de gang Saskia. Heel erg bedankt voor dit logje!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een berichtje. Volgers en reacties zijn de pareltjes bij het bloggen. Ivm de vele spamberichten even geen anonieme reacties meer.