zondag 11 mei 2014

Tellen is niet mijn sterkste kant

Vaak maak ik er een grapje over: een juf heeft toch een nakijkboekje. Dan hoef je niet zelf te rekenen! Maar nakijkboekjes en rekenmachientjes, maken deze juf wel erg lui. En dat is te merken aan het randjesproject.


Ik kan af en toe niet eens tot drie tellen! Achteruit borduren? Dat is een mooie term voor woest de naald uit de draad halen en draden terug halen.
Deze keer ging het tellen van de kruisjes goed, maar van de meeldraadjes heb er wederom een eigen draai aangegeven. (Ook dat is een mooie term voor geen zin hebben om iets uit te halen)


Mopper ik nu niet te veel? Het is echt een leuk project hoor. Ik heb bewondering voor de basisschoolmeiden van toen. Toen er nog handwerken op het rooster stond en je voor vlijt een cijfer kreeg op je rapport. Sommige juffen gaven ook een cijfer voor de afwerking op de achterkant, volgens mijn mams. Pffff.....

15 opmerkingen:

 1. Op sommige blogs zie je achterkanten die er nog mooier uitzien als mijn voorkant. Hoe ze dat doen? Geen idee! Dat is echt hogere wiskunde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik probeer het aan de achterzijde ook mooi te houden. Soms gaat dat super goed maar dan lukt het me weer een keertje niet. Jouw 'randjes' zien er mooi uit Sas :) Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 3. klopt, van die generatie ben ik!! Maar: ik heb er mijn liefde voor handwerken aan overgehouden want we hadden een ontzettend lieve handwerkjuf!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach wat maakt het uit. Als je er maar plezier in hebt, en later weet niemand het meer

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een eigen inbreng kan toch ook.Ik zal het niet merken want van deze randjes begrijp ik niets,alhoewel ik het heel mooi vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Patroontje ligt er niet naast , en jij alleen weet hoe het nou echt had gemoeten.
  Mooi zo, eigen werk is altijd cratief toch.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt er een mooie draai aan gegeven. Ik doe niet mee en weet dus niet hoe het hoort, maar het ziet er goed uit toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het ziet er prima uit.
  En in handwerk ' mag ' een foutje zitten.
  grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Niks mis met er een eigen draai aan geven. ik vind het er mooi uit zien, en knap dat je zo mooi het tempo bijhoudt. Ik ben er opnieuw aan begonnen...dus nog een hoop randjes te gaan.En tellen, ik vind het ook lastig maar dat komt ook omdat ik het niet zo goed meer zie, dus loep in de aanslag....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. gewoon doen zoals je het zelf leuk vindt, en wie ziet de 'fout'? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Aldoende leert men, met voor- en achteruitgang, wat een project he? Echt genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Achteruit borduren is ook borduren. Maar volgens mij haal je de draad uit de naald en niet andersom;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ook ik heb al vaak achteruit geborduurd haha. Maar klaag niet hoor, geef er een draai en en het wordt lekker je eigen lap. Ik vind het prachtig, super gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. En dan zegt je man: zo moeilijk is het toch niet? Hoe kun je dat nu fout doen? En dan krijg ik toch wel vlekken in m'n nek.. Ik heb hetzelfde randje ook " fout" geborduurd. Ik laat het zo!
  Je lap ziet er prachtig uit, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dus ik krijg geen achterkant foto van jou te zien van de randjesrol?

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een berichtje. Volgers en reacties zijn de pareltjes bij het bloggen. Ivm de vele spamberichten even geen anonieme reacties meer.