donderdag 18 april 2013

Lijmpen

Op de bginnerscursus kwam het begrip hexagonnen eigenlijk niet aanbod, maar omdat ik op verzoek mijn Egypte-quilt had meegenomen vroeg juf Anke of ik reeg of plakte.
Plakken???? Een uitleg volgde, maar tot nu toe was ik er nog niet aan toe gekomen om het plakken van hexagonnen eens uit te proberen.
Tja, het lijkt tijd te schelen. In een korte tijd had ik er weer veel nieuwe hexjes bij. Op de foto liggen ze doorelkaar. Ik bedoel de geplakte en genaaide hexagonnen. Klaar om aan de grote lap genaaid te worden.


Door het bezoek aan de Sampler had ik er weer helemaal zin in. Het is leuk om herkend te worden en nog leuker als er naar je quilt wordt gevraagd. "Heb je hem deze keer echt niet mee?".
Twee randjes van de zes zitten er weer aan, maar of ik nu helemaal joepie word van de plakhexen weet ik niet. Ze zijn wat strakker gevouwen, dus het naait wat stroever lijkt het. En of het uithalen van de kartonnetjes de gewonnen tijd weer te niet doet, laat ik weten als de rand af is. Dan is het weer pulktijd.

Een miskoop is de lijmstift (nog) niet, want op het instruktiefilmpje van de quiltmania van de mysteriequilt voor de poppetjes van Reiko Kato, wordt ook de pen gebruikt, samen met het tornmesje.
Dat ga ik ook eens proberen. Maar daar blog ik later dan wel over.

8 opmerkingen:

 1. Ik heb het ook geprobeerd met de plakstift, maar ben er mee gestopt.
  Plakken en stof horen niet samen hoorde ik laatst eens iemand zeggen.
  maar evenzogoed moet je voor jezelf de fijnste manier bedenken en als dat toevallig plakken is......
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoorde ik in de quiltwinkel, met een nat wattestokje laat de lijm los. Verder kijk ik altijd vol bewondering naar de filmpjes waar gelijmd wordt want mij lukt het echt niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet teveel lijm gebruiken is het devies en ook niet precies op de rand, want dan scheur je de kartonnetjes kapot, maar het is wel een snelle methode! Ziet er goed uit, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er heel snel uit maar ik naai liever maar het ziet er super mooi uit

  Groetjes Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben weer van het lijmen afgestapt. Voor de TV heb je zo stapels hexjes geregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een rijkdom al die hexjes Saskia. Toch is het best goed om eens een andere methode te proberen. Ik heb toevallig zaterdag ook een lijmgeval gekocht. Ook om uit te proberen. Uiteindelijk kies je toch voor de methode die je zelf het fijnst vindt werken. Bedankt voor die link, ik ga dat filmpje wel bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hexjes quilt wordt super mooi en het gaat snel zo met die lijm pen. Ook ik gebruik de lijm pen bijna overal voor. Zelfs met een tornmesje maar niet bij de hexagonen. Dan worden de randjes te hard ook omdat ik ze strijk. ha ha.
  Veel plezier met je hexjes.
  Gr. Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik ben ook niet zo van de lijm, trekt later veel stuk!
  ik gebruik wel naald en draad......;)

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een berichtje. Volgers en reacties zijn de pareltjes bij het bloggen. Ivm de vele spamberichten even geen anonieme reacties meer.